Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015

Αν αληθεύει το δημοσίευμα του Spiegel.....( ΒΑΣ. ΜΑΡΚΑΚΗΣ )

Η εβδομάδα που πέρασε, ξεκίνησε με τους αγοραστές φουριόζους  , όμως πολύ γρήγορα βρέθηκαν αντιμέτωποι με την πικρή πραγματικότητα ….Σαν να μην έφταναν οι «τζιχαντιστές» των τηλεοπτικών παραθύρων της προεκλογικής περιόδου, ένας καταιγισμός από αρνητικές ειδήσεις , τους έτρεψαν σε άτακτη υποχώρηση. Η απόκλιση στα έσοδα του προϋπολογισμού , η απελευθέρωση της ισοτιμίας του Ελβετικού φράγκου (που θα οδηγήσει σε σχηματισμό νέων προβληματικών δανείων) και η επιστροφή των Ελληνικών Τραπεζών στην χρηματοδότηση από τον ELΑ, ξεχείλισαν το ποτήρι της απαισιοδοξίας , με αποτέλεσμα ο δείκτης να επιστρέψει εκεί ακριβώς απ’ όπου ξεκίνησε την Δευτέρα ….στις 247 μον.
Αν δε, επαληθευτεί το δημοσίευμα του Spiegel, ότι «η Ελλάδα δεν θα συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) επειδή τα ελληνικά ομόλογα δεν πληρούν τα απαιτούμενα κριτήρια», φοβάμαι ότι θ’ αποτελέσει την χαριστική βολή …

Σε αυτήν την περίπτωση ο δείκτης δύσκολα θα αποφύγει την προσγείωσή του στις 227 μον. Στην αντίθετη περίπτωση , αν δηλ. διαψευστεί το δημοσίευμα, ο δείκτης θα μπορούσε να ξαναδοκιμάσει την ζώνη που οριοθετείται από την αντίσταση του συστήματός μας και τον εκθ. ΜΚΟ30 ημ., η υπέρβαση της οποίας θα επαναλάβουμε ότι αποτελεί ελάχιστη προϋπόθεση για την σχετική βελτίωση της τεχν. εικόνας αναφορικά με την βραχυπρόθεσμη τάση. Η μεσο-μακροπρόθεσμη , θα εξαρτηθεί σχεδόν αποκλειστικά από τις πολιτικές εξελίξεις που θα δρομολογήσουν οι κάλπες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου