Σάββατο, 3 Ιανουαρίου 2015

ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ : ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ...( ΒΑΣ. ΜΑΡΚΑΚΗΣ )

Το αδιέξοδο στις συζητήσεις ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως η ίδρυση του νέου κόμματος από τον Γ. Παπανδρέου αναπτέρωσε το ηθικό στο στρατόπεδο των “bulls” , καθώς θεώρησαν ότι θ’ ανακόψουν την επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ και θ’ ανατρέψουν  τις δημοσκοπήσεις, ή έστω θα του στερήσουν την αυτοδυναμία.
Πολύ φοβάμαι ότι ματαιοπονούν. Το χειρότερο σενάριο για το Ελληνικό χρηματιστήριο δεν είναι μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ , αλλά η επαπειλούμενη ακυβερνησία του τόπου για μεγάλο χρονικό διάστημα με αλλεπάλληλες , άκαρπες εκλογικές αναμετρήσεις !!!!
Τις πολιτικές εξελίξεις ( και ως εκ τούτου και τις χρηματιστηριακές ) δεν θα τις καθορίσουν τόσο τα δύο μεγάλα κόμματα , όσο το τρίτο …το τέταρτο …ίσως και το πέμπτο. Φανταστείτε το σενάριο να μην εισέλθουν στην Βουλή είτε τα δύο …ΠΑΣΟΚ, είτε η ΑΝΕΛ , είτε η ΔΗΜΑΡ,  είτε κανένα  τους !!!!
Το καλύτερο σενάριο για το Ελληνικό χρηματιστήριο (και για τον τόπο) , θα ήταν να αναγκαστούν από τα εκλογικά αποτελέσματα να συγκυβερνήσουν τα 3-4 μεγαλύτερα κόμματα του συνταγματικού τόξου, έτσι ώστε ακόμα και αν ανεξαρτητοποιηθούν οι αριστερές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ ( σενάριο πολύ πιθανό ), να μην κινδυνεύσει η νέα κυβέρνηση.
Αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά στην πολιτική σκηνή ,  θεωρώ βέβαιη την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ , έστω και με μικρή διαφορά 1-2% , γεγονός που αργά ή γρήγορα ( προεκλογικά ή μετεκλογικά ) θα γίνει η αιτία για νέες, μαζικές , επιθετικές ρευστοποιήσεις που θα φέρουν τον δείκτη σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα (ίσως πέριξ των 666 μον.). Σε αυτήν την περίπτωση, θα υπάρξουν μεγάλες αγοραστικές ευκαιρίες ….. 

Από τεχνική άποψη, για την σχετική βελτίωση της τεχν. εικόνας απαιτείται η υπέρβαση της F1, δηλ. του κάτω ορίου του σχηματισμού σημαίας ( F1F2). Για την ραγδαία επιδείνωσή της αρκεί ένα κλείσιμο χαμηλότερα της σημαντικής στήριξης των 817-6 μον. 

Κατά την νέα εβδομάδα, σε ενδεχόμενη συνέχιση της ανοδικής αντίδρασης, θα εφιστούσα την προσοχή σας στην ζώνη αντίστασης που οριοθετείται από την αντίσταση του συστήματός μας ( μαύρο βέλος ) και του εκθ. μκο30 ημ. Είναι πάρα πολύ πιθανό να τερματίσει σε αυτήν και να γίνει η αφετηρία για το επόμενο πτωτικό κύμα.
Θα κλείσουμε την εβδομαδιαία ανασκόπησή μας με μία ευχή. Οι 666 μον. , να γίνουν η αφετηρία για το επόμενο μεγάλο ανοδικό κύμα που θα φέρει τον δείκτη , του χρόνου τέτοια εποχή, προς τις 1500 μον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου