Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2015

Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΛΥΣΗ !!!

Οφείλουμε πρώτα ν’ αναζητήσουμε την ιδανικότερη λύση μέσα στα πλαίσια του εφικτού και εντός της Ευρωζώνης.  Όσοι πολιτικοί ισχυρίζονται ότι το χρέος μας είναι «βιώσιμο» , είναι είτε ανόητοι είτε ψεύτες είτε και τα δύο…Όσοι πολιτικοί ισχυρίζονται ότι μπορούμε μονομερώς να επιβάλουμε την «λύση», είναι επίσης είτε ανόητοι, είτε ψεύτες είτε και τα δύο…

Προϋπόθεση διατηρήσιμης μακροχρόνιας ανάπτυξης, είναι οι  μακροπρόθεσμες  ιδιωτικές ή δημόσιες, επενδύσεις. Αυτές με την σειρά τους προϋποθέτουν απαραίτητα να καταστεί αποπληρώσιμο το χρέος. Για να επιτευχθεί, υπάρχουν τρείς λύσεις :
α) Αυτή που μας έχει ήδη επιβληθεί από τους δανειστές μας. Δηλαδή της βάρβαρης, τιμωρητικής  λιτότητας με στόχο την εσωτερική υποτίμηση.  Οδήγησε σε ανθρωπιστική κρίση , με αμφίβολα αποτελέσματα. Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι ήταν η σωστή θεραπεία , η δοσολογία ήταν θανατηφόρος . Απορρίπτεται ως απάνθρωπη…
β) Ένα γενναίο «κούρεμα» , της τάξης του 50% , θ’ αποτελούσε την ιδανική λύση, όμως αφ’ ενός μεν θα ήταν άδικη (ίσως και ανήθικη) απέναντι στα υπόλοιπα φτωχά Ευρωπαϊκά κράτη, αφ’ ετέρου θα άνοιγε τους ασκούς του Αιόλου. Απορρίπτεται ως μη ρεαλιστική….

γ) Η αναδιάρθρωση του χρέους με επιμήκυνση της αποπληρωμής αυτού στα 100 χρόνια, με συμβολικό επιτόκιο (1,5%) και με περίοδο χάριτος την πρώτη πενταετία, αποτελεί την μοναδική εφικτή λύση. Θα ήταν ευχής έργο , σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος να το κατανοήσει και ενωμένος ( έστω για πρώτη φορά στην ιστορία του) να διεκδικήσει από τους εταίρους μας -με επιχειρήματα- την οριστική λύση στο μεγάλο Εθνικό μας ζήτημα. Ήταν έγκλημα από την παρούσα κυβέρνηση η απεμπόληση του δικαιώματός μας στην αναδιάρθρωση του χρέους, με τον ισχυρισμό ότι είναι «βιώσιμο». Θεωρώ ότι ήταν το μοιραίο λάθος της , που οδήγησε στις πρόωρες εκλογές με ότι αυτό συνεπάγεται….

Υ.Γ: Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της δημοσκόπησης του Ημερολογίου, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν θα χρειαστεί επανάληψη των εκλογών. Προκύπτει κυβέρνηση με μεγάλη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι….
Θα ριψοκινδυνεύσουμε επίσης την εκτίμηση ότι τα δύο …ΠΑΣΟΚ και η ΑΝΕΛ θα καρδιοχτυπήσουν τους ψηφοφόρους τους καθώς η είσοδό τους στην βουλή θα εξελιχθεί μάλλον σε μεταμεσονύχτιο θρίλερ …., γεγονός που αν επαληθευτεί ευνοεί το πρώτο κόμμα….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου