Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015

Το πτώμα υπέδειξε στον αυτοκράτορα ότι του λείπει το παντελόνι..( ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ )

«Θετικός στο ενδεχόμενο μίας οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα εμφανίστηκε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών, Anton Siluanov…»

Πρόκειται για Ελληνική επιτυχία. Ας μην το υποτιμούμε. Υπάρχει ιστορικό προηγούμενο ξέρετε.
Τότε που ο Χρουστσώφ, έστειλε στον Ντε Γκωλ χρυσάφι με ένα η δύο καράβια όταν ο τελευταίος ανεξαρτητοποιήθηκε από το ΝΑΤΟ και εξαπολύθηκε υποτιμητικός πόλεμος εναντίον του Γαλλικού φράγκου.Απ'αυτό η Ρωσσία έχει μπόλικο.
Ύστερα, μου φαίνεται ότι πλην ακραίων νεοταξιτών που αρχίζουν να διαφέρουν πολύ λίγο από τους φασίστες που στηρίζουν στην Ουκρανία και επιθυμούν ολοκληρωτική σύγκρουση, όλοι οι υπόλοιποι επιθυμούν αποκλιμάκωση της έντασης η οποία αν συνεχιστεί και κλιμακωθεί οδηγεί πολύ γρήγορα σε ένοπλη σύγκρουση γιγάντων.
Έτσι, είναι πολύ βολικό να μπει μπροστά μία μικρή και "αναλώσιμη" χώρα όπως η Ελλάδα και η μεγαλόψυχη ΕΕ, η δημοκρατική ΕΕ, να της κάνει το "χατήρι" να απαλύνει την φρασεολογία της, δείχνοντας πόσο καλά λειτουργούν οι θεσμοί της χωρίς να αναγκασθεί κάποιος πρώτης γραμμής πολιτικός παράγων της Εσπερίας να καταπιεί την γλώσσα του και να υπαναχωρήσει πρώτος διότι τίποτε από όσα υπελόγιζε ότι θα συμβούν στην Ρωσσία και την Ουκρανία δεν έγινε όπως το υπελόγιζε. Αν πάλι εκτροχιαζόταν το πράγμα, τότε δεν είχαν παρά να ρίξουν εθιμοτυπικά και τελετουργικά μερικές ακόμη ξυλιές σε ένα πολιτικό και οικονομικό πτώμα μέσω της Bild και των άλλων "ευγενών" εντύπων της Δύσης. Κανένα κόστος για κανέναν πλην του πτώματος που επιμένει να διακυρήσσει ότι είναι ζωντανό.
Το πτώμα όμως έδειξε ότι όχι μόνον είναι ζωντανό, αλλά και χρήσιμο διότι υπέδειξε στον αυτοκράτορα ότι του λείπει το παντελόνι του, κάτι που όλοι στην αυλή έβλεπαν και όλοι συμφώνησαν και έσπευσαν να καλύψουν τον αυτοκράτορα.
Οι Φινλανδοί που δεν θέλουν να μας βλέπουν λόγω χρέους, συντάχθηκαν μαζύ μας καθώς θα είναι οι πρώτοι που θα υποστούν τις συνέπειες μιας αναμέτρησης Αν. Δύσης.
Είναι μεγάλης σημασίας αυτή η προσέγγιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου