Σάββατο, 3 Ιανουαρίου 2015

Καλή θέαση σύντροφοι......( ΨΟΥΞ )

Με ξεσηκώνει πραγματικά η ακραία θεατρικότητα που παρατηρείται στην πολιτική ζωή του τόπου.
Θα μπορούσα να πληρώσω μια πρόσκληση για αύριο μέσα στο αμφιθέατρο Μπενάκη τόσο όσο πλήρωσα τελευταία και για μια παράσταση του Πήτερ Μπρουκ στο δημοτικό του Πειραιά.## 33 ευρώ αν θυμάμαι καλά.
Το θέατρο πια έφτασε όχι μόνο να μην χρειάζεται κείμενο (περίπτωση μπρουκ) αλλά να γίνεται παντού μέσα σ΄αυτή τη χώρα.
Ζούμε μια πραγματική θεατρική έκρηξη.
Αυτό έχει κάνει από την ανεργία των ηθοποιών να γράφει καινούρια ιστορικά υψηλά (πράγμα δυσάρεστο για τους παλιούς επαγγελματίες του χώρου) αλλά ταυτόχρονα βλέπουμε τεράστιες δεξαμενές ανθρώπινου δυναμικού (τα κόμματα και τα επιτελεία και οι ψηφοφόροι τους) να βρίσκουν επιτέλους απρόσκοπτη διέξοδο στην θεατρική ανακούφιση.
Χιλιάδες συμπολίτες μας επιτέλους μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα και αβίαστα πάνω στη μεγάλη θεατρική σκηνή της χώρας χαρίζοντας μας στιγμές του ταλέντου τους. Δεν υπάρχουν πια κόμματα έγιναν θίασοι....και οι ψηφοφόροι μύστες!
Ενώθηκαν τα έδρανα της βουλής με τις θέσεις του θεάτρου Παπαδημητρίου Χαικάλης Ανουσάκη Βουρος Καφεντζόπουλος ακόμα και σκέτοι ρόλοι π.χ αστυνόμος Θεοχάρης...εμβολίασαν την πολιτική κοινωνία με κάτι μεγαλύτερο ...το Θέατρο...τις έδειξαν τις ρίζες της..την έκαναν γκροτέσκ... όχι οτι δεν ήταν γκροτεσκ ...ήταν ...αλλά ήταν και φοβισμένη...κρατιόταν είχε αναστολές , τώρα όμως ξεσηκώθηκε και καλπάζει σαν άτι στα λειβάδια...
Υ.Γ: ο γαπ με την ίδρυση του κόμματος του ενεργοποίησε το φιλοσοφικό ερώτημα για την διεκδίκηση της "παπανδρεΐκότητας" ......κόμμα vs όνομα :-)
καλή θέαση σύντροφοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου