Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015

ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ ΜΠΟΡΕΙ Ν’ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΙΣ 666 μον. ( Β. ΜΑΡΚΑΚΗΣ )

Τα κωμικοτραγικά γεγονότα που εξελίχθηκαν κατά την πρώτη συνάντηση του Γ. Βαρουφάκη με τον επικεφαλής του Eurogroup Γέρουν Ντέισελμπλουμ , δεν αφήνουν ιδιαίτερα περιθώρια αισιοδοξίας , για την Ελληνική αγορά.
Το ίδιο σκηνικό των εχθροπραξιών θα επαναληφθεί πολλές φορές ακόμα κατά τις επόμενες εβδομάδες , ίσως και μήνες, προτού ανακηρυχθεί ο νικητής ή έστω πρίν από τον αμοιβαίο συμβιβασμό.
Σε αυτό το περιβάλλον είναι μάλλον απίθανο ο Γεν. δείκτης να μην δοκιμάσει - αργά ή γρήγορα- τις αντοχές του τελευταίου αναχώματος των «ταύρων» , τις 666 μον.

Για την σχετική βελτίωση της τραγικής τεχν. εικόνας απαιτείται η διαδοχική υπέρβαση των  αντιστάσεων που απεικονίζονται στο γράφημα , με πρώτη εκείνη των 761 μον. και τελευταία εκείνη των 845 μον.
........................................................................................
"....Το πιθανότερο σενάριο για το μέλλον του ΧΑ είναι ότι οι αναταραχές και οι πτωτικές πιέσεις θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα όσο μία νέα συμφωνία με την Τρόικα θα καθυστερεί , κάνοντας τις ελληνικές μετοχές ακόμη φθηνότερες.
Αν (ή όταν) επιτευχθεί μία συμφωνία, τότε το ελληνικό χρηματιστήριο δε θα έχει σημαντικά εμπόδια που να σταματήσουν την άνοδο του, η οποία κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες θα μπορούσε να λάβει εντυπωσιακές διαστάσεις. Το σενάριο εξεύρεσης μίας συμβιβαστικής λύσης είναι και το πιθανότερο.
Αν, ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις δεν καταλήξουν σε συμφωνία και η ρήξη με την Τρόικα οριστικοποιηθεί, τότε η πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου θα είναι το λιγότερο για το οποίο θα πρέπει να ανησυχεί τη χώρα."   Πάνος Παναγιώτου http://ekta.gr/parelthon-paron-ke-mellon-tou-cha/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου