Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2014

FTSE25 - Η υπέρβαση της ζώνης 274-282 μον. προϋποθέτει ….εκλογή ΠτΔ !!! ( Β.ΜΑΡΚΑΚΗΣ)

"...η πρωτοφανής κατάρρευση του χρηματιστηρίου ΔΕΝ είναι μία απλή άτακτη υποχώρηση μετοχών (όπου κάποιοι...κεφαλαιοκράτες χάνουν τα λεφτά τους) αλλά μία σύνθετη απαξίωση επιχειρήσεων, ομίλων κ.λπ. από ένα ευρύτατο φάσμα του ελληνικού επιχειρείν...." Μιχαήλ Γελαντάλις 
Σε αντίθεση με τον Γεν. δείκτη, ο FTSE25 έχει διασπάσει πτωτικά την κρίσιμη στήριξη 61,8% ( 274 μον.) του συνολικού ανοδικού κύματος από τις 168 στις 445 μον., μετατρέποντάς την σε αντίσταση που δύσκολα θα παραβιαστεί ανοδικά.
Ακόμα όμως και σε αυτήν την περίπτωση , ο διπλός βυθός στις 282 μον. καραδοκεί για να συντρίψει ενδεχόμενη απόπειρα των αγοραστών ….
Η υπέρβαση της ζώνης 274-282 μον. προϋποθέτει ….εκλογή ΠτΔ, ή έστω κάποιες θετικές ενδείξεις κατά την πρώτη ψηφοφορία της Τετάρτης.
Οι 306 μον. , παραμένουν σημείο αναφοράς. Όποτε και αν προκύψει αξιόλογη ανοδική αντίδραση, ίσως αποτελέσουν το «ταβάνι»  για τους ίδιους τεχνικούς λόγους που η προηγούμενη τερμάτισε στις 340.
Σε ενδεχόμενη αποτυχία εκλογής ΠτΔ από την παρούσα βουλή , η προσέγγιση των 227 μον. θα καταστεί μάλλον αναπόφευκτη….Αντίθετα, η αποφυγή πρόωρων εκλογών, θα επαναφέρει τον δείκτη προς τις 400 μον.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΛΟΜΕΝΟΥΣ …
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ SHORT…
Για όσο διάστημα ο δείκτης παραμένει χαμηλότερα της ζώνης 274-282 μον. , η θέση σας δεν εμπνέει καμία απολύτως ανησυχία …Θα κινδυνεύσει μόνο σε ενδεχόμενη υπέρβαση ( με κλείσιμο ) του κάτω ορίου της σημαίας , δηλ. της F1. 
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ LONG …
Ελπίζεται μόνο σε ένα θαύμα ….Joker το 180 ….

Καλή τύχη σε όποιο «στρατόπεδο» και αν ανήκετε ….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου