Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

DAX (FDAX): Ακόμη οι απόψεις διίστανται. (by TRADERS΄)

Με αφορμή τις ανησυχίες για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας και τις εξελίξεις στην Ελλάδα, το συμβόλαιο του γερμανικού δείκτη, διορθώνει από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά των 10127.00 μονάδων.


FDAX - Ημερήσιο

Τα χαρακτηριστικά της χθεσινής κίνησης δείχνουν ότι ναι μεν οι πωλητές είχαν το πάνω χέρι, αλλά μαζική (σχετικά) εμφάνιση, έκαναν και οι αγοραστές. Τα στοιχεία δε από το open interest δείχνουν ότι κατά βάση έκλεισαν θέσεις παρά ανοίχτηκαν νέες.
Η προσοχή μας στρέφεται στην ανοδική γραμμή τάση RTd1, η οποία αν και δεν είναι έγκυρη ακόμη, ενισχύεται από την σύγκλιση του ΕΜΑ 22 περιόδων. Διάσπασή της θα ανοίξει το δρόμο για την ισχυρή μεσοπρόθεσμη στήριξη των 9500 μονάδων, όπου αγοραστές αναμένουμε να κάνουν την εμφάνισή τους.
Στον αντίποδα και αν οι ανησυχίες που αναφέραμε παραπάνω αποδειχθούν βραχύβιες, η εμφάνιση πράσινων κεριών θα δώσει το σύνθημα για την επαναδοκιμασία του υψηλού 52 περιόδων.
Συνοψίζοντας, τηρούμε στάση αναμονής για το κατά πόσον αγοραστές θα κάνουν την εμφάνισή τους αρχικά πέριξ των 9700 μονάδων και μετέπειτα πέριξ των 9500 μονάδων. Δεν προεξοφλούμε το τέλος της διόρθωσης ή την αρχή της αντιστροφής, αλλά αφήνουμε την αγορά να μας το πει.

Που το πάνε οι αγορές; Τι θα γίνει με το πετρέλαιο; Το δολάριο μήπως βρήκε μεσοπρόθεσμη κορυφή;
Καλεσμένος του κ. Μπουσμπουρέλη στο Blue Sky TV (εκπέμπει και διαδικτυακά), ο συνεκδότης του περιοδικού TRADERS΄, κ. Κανταρτζής. Συντονιστείτε στις 16:00


Αυτό το σχόλιο έχει παραχωρηθεί απο την ομάδα του περιοδικού TRADERS’
Εάν επιθυμείτε να διαβάσετε και σχετικά άρθρα περί τεχνικής ανάλυσης και άλλων θεμάτων, μπορείτε να κάνετε δωρεάν εγγραφή στο www.traders-mag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου