Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου 2014

Παρατηρήσεις επί της τεχν. εικόνας του Γεν. δείκτη. ( ΒΑΣ. ΜΑΡΚΑΚΗΣ)

Απόσπασμα από την τελευταία εβδομαδιαία ανασκόπηση :
«…Η πλησιέστερη ισχυρή και κρίσιμη αντίσταση εντοπίζεται στις 1047 μον…… θα μπορούσε να γίνει η αφετηρία για το επόμενο πτωτικό κύμα…. κανένα από τα προβλήματα που έγιναν η αιτία για την καταβαράθρωση του δείκτη, δεν έχει επιλυθεί…… Ίσως σας δίνεται η τελευταία  ευκαιρία για να απεγκλωβιστείτε σε αξιοπρεπή επίπεδα. Μην την χάσετε !!!....»
Επειδή , αφ’ ενός μεν η τεχνική προσέγγιση της αγοράς υπό τις παρούσες συνθήκες , δεν έχει κανένα νόημα και αφ’ ετέρου εξαντλήθηκε από τους «προλαλήσαντες» , θα περιοριστώ σε κάποιες παρατηρήσεις….
Ο σχηματισμός σημαίας που λύθηκε – με εκκωφαντικό τρόπο- έχει μειώσει σημαντικά την ισχύ της στήριξης της ζώνης 818-788 μον. Υπό άλλες συνθήκες ( τεχνικές και πολιτικές) πράγματι η προσέγγιση της προαναφερόμενης ζώνης θα ήταν μία εξαιρετική αγοραστική ευκαιρία. Στην παρούσα φάση ,πολύ φοβάμαι ότι στην καλύτερη περίπτωση θ’ ανακόψει την ορμή της πτώσης , όμως είναι μάλλον απίθανο να γίνει η αφετηρία για αξιόλογη άνοδο.
Ο δείκτης ενδέχεται ν’ αντιδράσει ανοδικά στα πλαίσια ενός retest, μέχρι και τις πρώτες αντιστάσεις των 852 , 870 μον., ίσως και μέχρι το κάτω όριο της σημαίας , όμως το αναλαμβανόμενο ρίσκο είναι τεράστιο μπροστά στα προσδοκώμενα κέρδη.
Το όλο σκηνικό θυμίζει αρκετά το bear market rally του 2009 , όμως εκτιμώ ότι δεν θα έχει το ίδιο άδοξο τέλος. Εξακολουθώ να θεωρώ ότι λαμβάνει χώρα μακροχρόνιος σχηματισμός πυθμένα, τα «χαμηλά»  του οποίου κατεγράφησαν στις 5/6/12.
Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο γράφημα , η πλησιέστερη σημαντική αντίσταση εντοπίζεται στις 890 μον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου