Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2014

ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ – ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ. ( ΒΑΣ. ΜΑΡΚΑΚΗΣ )

Η ανοδική αντίδραση που έλαβε χώρα κατά την εβδομάδα που πέρασε ήταν τεχν. φύσεως, μέσα στα πλαίσια ενός retest , δηλ. μιας απεγνωσμένης κίνησης του δείκτη να αναιρέσει την πτωτική λύση του σχηματισμού σημαίας ( F1F2). Μόνο τυχαίο δεν ήταν το γεγονός ότι, κατά την συνεδρίαση της Παρασκευής τερμάτισε σε απόσταση αναπνοής από το κάτω όριο της (F1).
Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων 24ώρων , μειώνουν σημαντικά τις έτσι κι’ αλλιώς λίγες πιθανότητες εκλογής ΠτΔ και αυξάνουν υπέρμετρα το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, γεγονός που θα προεξοφληθεί αρνητικά από τον Χρηματιστήριο, από τις πρώτες κιόλας ώρες της νέας εβδομάδας.. 

Όπως όλα δείχνουν , (κατά πάσα πιθανότητα και εκτός απροόπτου) κατά την διάρκειά της θα δοκιμαστούν εκ νέου τα πρόσφατα χαμηλά των 810 μον. 
Ενδεχόμενη παραβίασή των θα επιδεινώσει δραματικά την τεχν. εικόνα και θα καταστήσει το σενάριο των 666 μον. , αρκετά πιθανό. Ελάχιστη προϋπόθεση για την σχετική βελτίωσή της είναι η υπέρβαση της ζώνης που οριοθετείται από την αντίσταση του συστήματός μας ( μαύρο βέλος ) και του  εκθ.ΜΚΟ30 ημ.
Όσο αφορά το εβδομαδιαίο γράφημα έχουμε να παρατηρήσουμε ότι η ανοδική αντίδραση τερμάτισε στο χαμηλότερο εβδομαδιαίο κλείσιμο της προηγηθείσας συσσώρευσης, στις 890 μον. Το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί και με την αμέσως προηγούμενη ανοδική αντίδραση στις 1047 μον.
Αναφορικά με το μηνιαίο γράφημα, παρατηρούμε ότι ο δείκτης κινείται πλέον σε ένα σαφέστατα πτωτικό κανάλι. Για την λύτρωσή του απαιτείται η ανοδική διαφυγή και η έξοδός του απ’ αυτό , που όμως πολύ δύσκολα θα επιτευχθεί υπό τις παρούσες πολιτικές συνθήκες.
Εμφανέστατη η σημασία διατήρησης της στήριξης των 788 μον. για την μακροπρόθεσμη τάση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου