Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014

Για τις πλημμύρες στον νομό Έβρου, δεν φταίει το ομώνυμο ποτάμι....

Για τις πλημμύρες στον νομό Έβρου, δεν φταίει το ομώνυμο  ποτάμι που φούσκωσε και ξεχείλισε…. Φταίει πρωτίστως η θεομηνία (και δευτερευόντως τα αντιπλημμυρικά έργα που ποτέ δεν έγιναν… ) Για τους ίδιους ακριβώς λόγους , - για την κατάρρευση του ΧΑΑ-, δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που «φούσκωσε» , αλλά η «θεομηνία» που προηγήθηκε. Φταίνε όλα όσα έγιναν που δεν έπρεπε να γίνουν και άλλα τόσα και περισσότερα που δεν έγιναν , ενώ θα έπρεπε να γίνουν….

Οι απόψεις μου για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι γνωστές….Όμως θεωρώ άδικο και παράλογο να αποδίδονται σε αυτό, όλα τα δεινά της Ελληνικής αγοράς.
Από τεχνική άποψη, η προσέγγιση της ισχυρής και κρίσιμης στήριξης των 818 μον. θα μπορούσε υπό φυσιολογικές συνθήκες να δικαιολογήσει μία βραχυπρόθεσμη ανοδική αντίδραση , όμως κατά πάσα πιθανότητα θα είναι τεχν. φύσεως. Δύσκολα θα καταφέρει ο δείκτης να υπερβεί τις μέχρι πρότινος στηρίξεις των 852 , 870 και το κάτω όριο της σημαίας ( F2). 
Όσο αφορά τον δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης ( τρόπος του λέγειν), έχει κι’ αυτός λόγους βραχυπρόθεσμης ανοδικής αντίδρασης καθώς στις 262 μον. συμπληρώθηκε διόρθωση 66% του συνολικού ανοδικού κύματος από τις 168 στις 445 μον. Όμως κατά πάσα πιθανότητα θα είναι τεχν. φύσεως…..Δύσκολα θα καταφέρει ο δείκτης να υπερβεί τις μέχρι πρότινος στηρίξεις και τώρα πλέον αντιστάσεις των 277 , 282 μον. όπως και το κάτω όριο της σημαίας . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου