Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2014

ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ Ο ΒΟΘΡΟΣ ….( ΒΑΣ. ΜΑΡΚΑΚΗΣ )

Είμαι ο τελευταίος πολίτης αυτής της χώρας που θα υπερασπιζόταν την κυβερνώσα παράταξη. Όμως , αν κάποιος διαθέτει έστω και ψήγματα λογικής , είναι αδύνατον να πιστέψει ότι στήθηκε εκ μέρους της , καταχθόνιο σχέδιο εξαγοράς της ψήφου είκοσι ( επαναλαμβάνω είκοσι ) βουλευτών που χρειάζονται ακόμα για την εκλογή ΠτΔ.  Αν απαιτούνταν 2…3…5.., πράγματι οι υποψίες θα ήταν βάσιμες. Σε αυτήν την περίπτωση όμως , είναι παντελώς ανυπόστατες. 
Δεν έχω καμία εκτίμηση ή εμπιστοσύνη στο πολιτικό μας σύστημα, όμως μόνο ένας ηλίθιος θα πίστευε  ότι θα μπορούσαν να εξαγοραστούν – με χρηματικό αντάλλαγμα- είκοσι (επαναλαμβάνω είκοσι ) βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου , χωρίς ν’ αποκαλυφθεί – αργά ή γρήγορα- η σκευωρία. 
Το πιθανότερο σενάριο είναι να στήθηκε μία παγίδα , στην οποία έπεσαν μέσα οι ίδιοι οι αρχιτέκτονές της…
Εξ’ ίσου ανοησία θα ήταν να ενοχοποιήσουμε και όσους επωφελούνται από την μη εκλογή του ΠτΔ και τις αναπόφευκτες εκλογές , όπως π.χ την αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι θεμιτό ν’ αποζητά πρόωρες εκλογές , όμως είναι υποχρέωσή της , έστω και την τελευταία στιγμή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να φροντίσει αυτές να μην διεξαχθούν σε κλίμα έντασης και πόλωσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου