Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014

FTSE25- ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΚΑΤΩ….(ΒΑΣ. ΜΑΡΚΑΚΗΣ).

Παρά το γεγονός ότι στα σενάρια που παρουσιάσαμε στις 8 Νοεμβρίου , το τελευταίο απ’ αυτά «προέβλεπε» ότι η ανοδική αντίδραση θα μπορούσε να επεκταθεί ακόμα και μέχρι τις 341 μον. , εν τούτοις για να είμαι ειλικρινής μαζί σας, ήταν πολύ μεγαλύτερη της αναμενόμενης. Ήμουν πεπεισμένος ( sic ) ότι θα τερματίσει στις 316 μον. και πάνω σε αυτό το σενάριο στηρίξαμε την επενδυτική μας στρατηγική. Φευ !!! Οι «ταύροι» μας τσάκωσαν με τα παντελόνια κάτω…

Η μέχρι πρότινος κρίσιμη αντίσταση των 316 μον., είναι πλέον η πλησιέστερη στήριξη και η αμέσως επόμενη εντοπίζεται στις 310 μον. ( εκθ.ΜΚΟ30 ημ.) Ενδεχόμενη πτωτική διόρθωση  αν περιοριστεί μέχρι τα προαναφερόμενα επίπεδα , δεν θ’ απειλήσει το ανοδικό momentum. Θ’ αποτελέσει απόλυτα φυσιολογική και αναμενόμενη εξέλιξη. 
Η πλησιέστερη σημαντική αντίσταση εντοπίζεται στις 324-26 μον. Φαντάζει δύσκολη η υπέρβασή της χωρίς να προηγηθεί , αξιόλογη διόρθωση. 
Παρά την εντυπωσιακή άνοδο των τελευταίων ημερών , η εκτίμησή μας παραμένει η ίδια. Δηλαδή, για την ουσιαστική βελτίωση της τεχν. εικόνας, απαιτείται η υπέρβαση της διακεκαυμένης ζώνης , το κάτω όριο της οποίας εντοπίζεται στις 336-341 μον. και το άνω όριο της οριοθετείται από την κατερχόμενη F4. Δύσκολα θα επιτευχθεί υπό τις παρούσες πολιτικές συνθήκες και υπό τον κίνδυνο των πρόωρων εκλογών. 
Αναφορικά με το εβδομαδιαίο γράφημα , σε ενδεχόμενη συνέχιση της ανοδικής πορείας του δείκτη, θα εφιστούσα την προσοχής σας κατά την συνάντησή του με την αντίσταση του συστήματός μας.(μαύρο βέλος) Ενδέχεται να είναι σφοδρότατη….
Όσο αφορά το μηνιαίο γράφημα , έρχεται και αυτό να μας υπενθυμίσει ότι δύσκολα θα ξεφύγει ο δείκτης από το πτωτικό κανάλι F4F5. Η προσέγγιση του άνω ή κάτω ορίου του, θα προσφέρεται μάλλον για πωλήσεις ή αγορές , αντίστοιχα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου