Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2014

Γ.Δ.- ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ( ΒΑΣ. ΜΑΡΚΑΚΗΣ )

Οι προσδοκίες , οι φόβοι αλλά και οι σημαντικές ημερομηνίες για την Ελληνική αγορά, περιγράφονται στο εξαιρετικό άρθρο του Ηλία Μπέλλου που δημοσιεύεται στο Capital . Γι’ αυτό θα περιοριστούμε μόνο στην τεχνική προσέγγισή της.
Για την ουσιαστική βελτίωση της τεχν. εικόνας απαιτείται η υπέρβαση της γνωστής διακεκαυμένης ζώνης που οριοθετείται από την διαγώνιο F3 και την κατερχόμενη γραμμή τάσης F4. Από αυτήν διέρχονται πολλές εξαιρετικά κρίσιμες και ισχυρές αντιστάσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε το F/R 38,2% του συνολικού ανοδικού ΑΒ που διέρχεται από τις 1032 μον. και το F/R 38,2% του συνολικού πτωτικού ΒΓ που διέρχεται από τις 1053 μον.
Εκτίμηση : Η προσέγγιση ή ακόμα και η υπέρβαση της προαναφερόμενης ζώνης θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο εάν:
  • τελικά αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές , σενάριο που κατά την ταπεινή μας γνώμη είναι μάλλον απίθανο. 
  • αποφασιστεί άμεσα – εντός των επομένων 2-3 μηνών-  η αναδιάρθρωση του χρέους , σενάριο που και αυτό δεν είναι τόσο πιθανό , καθώς οι δανειστές μας μάλλον θα επιδιώξουν να λάβουν τις όποιες αποφάσεις τους με την νέα κυβέρνηση, για ευνόητους λόγους. 
  • η ΕΚΤ αποφασίσει να επισπεύσει την έναρξη της ποσοτικής χαλάρωσης με αγορές κρατικών ομολόγων. Αλλά και αυτό προσκρούει στην κατηγορηματική άρνηση του Γερμανικού παράγοντα…
  • διαψευστεί η εκτίμησή μας ότι λαμβάνει χώρα σχηματισμός αναστροφής στο γράφημα του Γερμανικού δείκτη. 
Για όσο διάστημα ο δείκτης διατηρείται χαμηλότερα των 925 μον., το πιθανότερο σενάριο είναι ότι (αργά ή γρήγορα) θα κινηθεί πτωτικά προς την εξαιρετικά σημαντική για την μακροπρόθεσμη τάση , ζώνη στήριξης των 818-780 μον., όπου θα υπάρξουν μεγάλες αγοραστικές ευκαιρίες. 

Στο μηνιαίο γράφημα του δείκτη , ευδιάκριτο και καλά αφοριζόμενο το πτωτικό κανάλι F4F5 , μέσα στο οποίο κινείται τους τελευταίους μήνες. Δύσκολα θα εξέλθει απ’ αυτό . Η προσέγγιση του άνω και κάτω ορίου  θα προσφέρεται για πωλήσεις ή αγορές , αντίστοιχα.
Ακόμα και αυτήν , την ιστορική μέρα της εξόδου από την ύφεση ( μη γελάς Αλέξανδρε ) , ο δείκτης δεν κατάφερε να κρατήσει τα ενδοσυνεδριακά του κέρδη. Δεν κατάφερε ούτε καν να απειλήσει με αξιώσεις την ασθενή αντίσταση των 907 μον. 
Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω μονότονα ότι για όσο διάστημα ο τζίρος στις ανοδικές συνεδριάσεις είναι υποπολλαπλάσιος εκείνου των πτωτικών και ταυτόχρονα επιμένει το discount στα παράγωγα δεν υπάρχει καμία ελπίδα αναστροφής της τάσης και της διάθεσης ανάληψης ρίσκου από την μεριά των ελάχιστων πλέον εμπλεκομένων…. 
Στις 925 μον. εντοπίζεται η πλησιέστερη αξιόλογη αντίσταση , όμως χαμόγελα μπορούν να δικαιολογηθούν μόνο με την υπέρβαση των 970 μον. Ενδεχόμενη υποχώρηση του δείκτη χαμηλότερα της στήριξης των 870 μον. θα επιταχύνει την πτώση. Ειδικά αν λάβει χώρα μετά από αποτυχημένη υπέρβαση των 925 μον. !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου