Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014

ΓΔ.- ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ (ΒΑΣ.ΜΑΡΚΑΚΗΣ) .

Οι λόγοι της ανοδικής αντίδρασης , οι προσδοκίες, αλλά και οι σημαντικές ημερομηνίες , περιγράφονται εξαιρετικά στο άρθρο των Μ. Γελαντάλι και Θ.Σταυρόπουλου με τίτλο «Το ράλι και η επόμενη μέρα.» στο Euro2day.gr. Εμείς θα περιοριστούμε περισσότερο στην τεχνική προσέγγιση , αναζητώντας τα πιθανότερα επίπεδα τερματισμού της ανοδικής αντίδρασης.
Σύμφωνα με το μηνιαίο γράφημα του δείκτη, η ανοδική αντίδραση εντάσσεται μάλλον – και μέχρι αποδείξεως τουναντίον -  στα πλαίσια ενός retest της διασπασθείσας F3. Θα την συναντήσει ο δείκτης πέριξ των 1024-26 μον. Έτσι κι’ αλλιώς , όπως διαβάσατε στην ανάλυση του κ. Βελλιανίτη , η ευρύτερη περιοχή των 1020 μον. έχει μεγάλο ενδιαφέρον και από κυματική άποψη…

Όμως ακόμα και αν καταφέρει ο δείκτης να υπερβεί την F3, θα έχει ν’ αντιμετωπίσει δύο πολύ ισχυρές αντιστάσεις στις 1032 και 1053 μον. Αντιστοιχούν στα Fibonacci retracements 38,2% του ανοδικού ΑΒ και του πτωτικού ΒΓ, αντίστοιχα.
Το γεγονός ότι κατά την νέα εβδομάδα , η αντίσταση του συστήματός μας στο εβδομαδιαίο γράφημα θα διέρχεται πέριξ της F3 , καθιστά την υπέρβασή της εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. Προσέξτε ότι , η προηγούμενη ανοδική αντίδραση, τερμάτισε ακριβώς πάνω της (κόκκινος κύκλος).
Θα επαναλάβουμε ότι , για την ουσιαστική βελτίωση της τεχν. εικόνας απαιτείται η υπέρβαση της γνωστής διακεκαυμένης ζώνης που οριοθετείται από την διαγώνιο F3 και την κατερχόμενη γραμμή τάσης F4. 
Εκτίμηση : Η προσέγγιση ή ακόμα και η υπέρβαση της προαναφερόμενης ζώνης, θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο εάν:
  • τελικά αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές , σενάριο που κατά την ταπεινή μας γνώμη παραμένει ακόμα μάλλον απίθανο, για τους λόγους που περιγράφονται εδώ
  • αποφασιστεί άμεσα – εντός των επομένων 2-3 μηνών-  η αναδιάρθρωση του χρέους , σενάριο που και αυτό καθίσταται απίθανο , μετά τις  δηλώσεις Ντράγκι ότι "δε θεωρούμε την αναδιάρθρωση του χρέους ούτε αναγκαία ούτε χρήσιμη" Επ’ ευκαιρίας θα επαναλάβουμε ότι η  προοπτική της αναδιάρθρωσης του χρέους ήταν η κινητήριος δύναμη που ώθησε τον δείκτη στις 1400 μον. Η απεμπόληση του δικαιώματός μας αυτού, αποτέλεσε και θα εξακολουθήσει να αποτελεί , μία από τις βασικές αιτίες της καταβαράθρωσής του .  
  • η ΕΚΤ αποφασίσει να επισπεύσει την έναρξη της ποσοτικής χαλάρωσης με αγορές κρατικών ομολόγων. Αλλά και αυτό προσκρούει στην κατηγορηματική άρνηση του Γερμανικού παράγοντα… Το γεγονός ότι ήδη ξεκίνησε το πρόγραμμα αγοράς τίτλων εγγυημένων από στοιχεία ενεργητικού (ABS) , φοβάμαι ότι από μόνο του δεν αρκεί….
  • διαψευστεί η εκτίμησή μας ότι λαμβάνει χώρα σχηματισμός αναστροφής στο γράφημα του Γερμανικού δείκτη, γεγονός που προυποθέτει την υπέρβαση και της τοπικής κορυφής των 9891 μον. 
Στο παραπάνω γράφημα επισημαίνονται μερικοί από τους σημαντικότερους ΜΚΟ που έχει ν’ αντιμετωπίσει ο δείκτης σε ενδεχόμενη συνέχιση της ανοδικής του πορείας και η τιμή στόχος του εν δυνάμει σχηματισμού διπλού βυθού ( μέτρηση βάσει κλεισιμάτων ).
Η διάψευση των προσδοκιών περί αναβάθμισης από την Fitch και το γεγονός ότι ο δείκτης έκλεισε ακριβώς πάνω στην αντίσταση των 995 μον., απ’ όπου διέρχεται και ο ΜΚΟ50 ημ. , προϊδεάζει για αρνητικό ξεκίνημα κατά την νέα εβδομάδα. 
Σε αυτήν την περίπτωση, η πλησιέστερη (ασθενής) στήριξη εντοπίζεται πέριξ των 970 μον. και η αμέσως επόμενη δεν είναι άλλη από τον εκθ. ΜΚΟ30 ημ. που σήμερα διέρχεται από τις 953 μον. 
Οι 925 μον. παραμένουν σημείο αναφοράς, παρά την επιδεικτική αδιαφορία του δείκτη, κατά τις αλλεπάλληλες ταλαντώσεις  πέριξ αυτών. 
Η μέγιστη αποδεκτή πτωτική διόρθωση για να μην κινδυνεύσει το ανοδικό momentum, είναι μέχρι την στήριξη του συστήματός μας ( πράσινο βέλος) ή έστω μέχρι τις 905 μον. 
Υπενθυμίζεται ότι οι ζώνες συναλλαγών- όπως αυτή που λαμβάνει χώρα-  αποτελούν την ταφόπλακα στο κοιμητήρι των χαρτοφυλακίων αλλά και της …αξιοπιστίας των τεχν. αναλυτών. Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω μονότονα ότι η Τεχν. ανάλυση , αποτελεί την καλύτερη συστηματική μέθοδο για να φθάσεις σε λάθος αποτέλεσμα , με μεγάλη αυτοπεποίθηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου