Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014

Το βέλτιστο σενάριο είναι 173 βουλευτές.... ( Πηγή BankingNews.gr )

Παρά την πολιτική προπαγάνδα....οι 180 βουλευτές δεν έχουν βρεθεί....
Η καλλιεργηθείσα εντύπωση ότι υπάρχει ανατροπή πολιτικού σκηνικού και ότι οι 180 βουλευτές για την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας έχουν βρεθεί είναι λανθασμένη.
Σε αυτή την φάση δεν υπάρχουν πάνω από 163-165 βουλευτές. Οι 155 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και άλλοι 10 βουλευτές που έχουν εμμέσως πλην σαφώς αναφέρει ότι θα ψηφίσουν για πρόεδρο της Δημοκρατίας. 
Με βάση συγκλίνουσες εκτιμήσεις και πληροφορίες η κυβέρνηση δεν μπορεί να συγκεντρώσει πάνω από 173 βουλευτές και μέσα σε αυτούς τους 173 βουλευτές περιλαμβάνονται και οι 2 ανεξάρτητοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Στους 173 βουλευτές περιλαμβάνονται πλήθος ανεξαρτήτων όπως Πολύδωρας, ή βουλευτές που έχουν ταχθεί φιλικά προς την κυβέρνηση όπως Μελάς, Καπερνάρος, Ψαριανός, Λυκούδης, Αηδόνης, ακόμη και οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής  Μπούκουρας και Αλεξόπουλος, οι οποίοι ωστόσο δεν έχουν εκδηλώσει προθέσεις.
Με βάση αυτά τα δεδομένα, δεν προκύπτουν 180 βουλευτές αλλά το βέλτιστο σενάριο είναι 173 βουλευτές.
Δηλαδή 127 από την ΝΔ, οι 28 βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ και 17 βουλευτές από τους ανεξάρτητους και ο Μελάς από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ενώ ερωτηματικό αποτελεί η Κουντουρά η οποία ωστόσο τάχθηκε υπέρ της επίσημης γραμμής των ΑΝΕΛ ότι δεν θα ψηφίσουν για πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Στο βέλτιστο σενάριο δεν υπάρχουν πάνω από 173 βουλευτές.
Μόνος ένας τρόπος υπάρχει για να επιτευχθεί ο μαγικός αριθμός των 180 βουλευτών. 
Είτε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, είτε η Δημοκρατική Αριστερά αποφασίσουν στην πορεία να αλλάξουν στρατηγική.  Αυτό δεν υπάρχει αυτή την στιγμή ως ενδεχόμενο αλλά επειδή στην πολιτική τα πάντα ρει…τίποτε δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με την απόφαση της κεντρικής τους επιτροπής πήραν πολύ καθαρή θέση κατά της εκλογής προέδρου της δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου