Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014

Γιατί η Financial Times,δεν έχει την αξιοπιστία που κάποτε είχε...(by George Marcovits )

Γιατί η Financial Times, το λέω όσο πιο ευγενικά γίνεται, δεν έχει την αξιοπιστία που κάποτε είχε.
Έγραφα 05022014
Στις Αγορές πάντα κυκλοφορούν πληροφορίες, φήμες και σενάρια, μερικές καλόπιστες και μερικές με δόλο, ακόμα και μέσα από τα πλέον έγκριτα μέσα, όπως είναι οι Financial Times, που για παράδειγμα σε μία κρίσιμη στιγμή των Αγορών, δημοσίευσε ένα αρνητικό άρθρο που είχε γράψει ήδη πριν δύο εβδομάδες για την Ελλάδα και έριξε τον S&P 500 2%. Για αυτό μόνο εάν δω κάτι στο ταμπλό που συνάδει με τις φήμες τους δίνω σημασία.
Έγραφα 03102014
Ο διάβολος είναι πάντα στις λεπτομέρειες και όπως φάνηκε χτες η μισή είδηση των Financial Times που είχε διαρρεύσει και γέμισε αισιοδοξία την Αγορά μας και αδαείς επενδυτές που συνεχίζουν να πιστεύουν ότι διαβάζουν χωρίς να το εξετάζουν, όπως πριν δεκαετίες που θεωρούσαν ατράνταχτο επιχείρημα το « τι λες μωρέ, αφού το διάβασα στην εφημερίδα». Δυστυχώς οι μισές αλήθειες είναι χειρότερες από το ψέμα και δεν είναι λίγες οι φορές που τρανταχτά ονόματα των Διεθνών μέσων ενημέρωσης έχουν αναμασήσει παλαιές ειδήσεις ή έχουν σκόπιμα γράψει άρθρα καθ’ υπαγόρευση για να επηρεάσουν τις Αγορές.
Έγραφα 06102014
Συνεχίστηκε η πτώση του ΓΔ για τέταρτη εβδομάδα στο ρυθμό του –3,38% με χαρακτηριστικά της σημεία τα φύκια που μας πούλησαν για μεταξωτές κορδέλες με πρωταγωνιστή τους Financial Times και στο εκτελεστικό απόσπασμα κάποιους Κεντρικούς Τραπεζίτες που έβαλαν επαχθείς όρους στις λεπτομέρειες της βοήθειας προς τις Ελληνικές Τράπεζες.

Υ.Γ : Θα χαρώ να συμμετέχεις στο Webinar μου της Κυριακής στις 20:00 https://www.facebook.com/events/846529345365357/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου