Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014

ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ ....

Αυτά και αν είναι καλά νέα !!!!
Κατά την σημερινή συνεδρίαση επιβεβαιώθηκε ως στήριξη το κρίσιμο επίπεδο των 925 μον. ( 50% της συνολικής ανοδικής κίνησης από τις 471 στις 1380 μον.) Σε αυτήν την περίπτωση ο μικρός τζίρος όχι μόνο μας απασχολεί αλλά θα λέγαμε ότι είναι και ενθαρρυντικό στοιχείο , καθώς συνήθως έτσι συμβαίνει όταν  ο δείκτης κατοχυρώνει μια διασπασθείσα σημαντική  αντίσταση
........ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΝΕΑ ...
Όμως ο δείκτης της μεγάλης κεφαλαιοποίησης δεν κατάφερε ούτε σήμερα να διασπάσει το αντίστοιχο επίπεδο με εκείνο των 925 μον. του Γεν. δεικτη , δηλ τις 306 , 78 μον. ( 50% της συνολικής ανοδικής κίνησης από τις 168 στις 445 μον.)   Έκλεισε επιδεικτικά πάνω του !!!! Στην προκειμένη περίπτωση ο μικρός τζίρος προβληματίζει καθώς απαιτείται σημαντικά μεγαλύτερος για την υπέρβαση μιας τόσο κρίσιμης αντίστασης.
Δυστυχώς η αναντιστοιχία του Γεν. δείκτη με τον FTSE25, δεν επιτρέπει ούτε στους long να πανηγυρίσουν την υπέρβαση και κατοχύρωση των 925 μον., αλλά ούτε και στους short να χαρούν την αδυναμία του FTSE25 να υπερβεί τις 307 μον. 
Η βραχυπρόθεσμη τάση κατά τις επόμενες συνεδριάσεις θα καθοριστεί (εκτός απροόπτου) αποκλειστικά και μόνο από τον εξ Βρυξελλών …. «λογαριασμό». Αν πράγματι είναι μόλις 1,5 δις όπως εικάζεται από ορισμένους θα πανηγυριστεί δεόντως …Αντίθετα , αν φθάσει τα 3-4 δις , όπως επίσης εικάζεται από κάποιους άλλους , θα γίνει η αφορμή για την επόμενη βύθιση του ΔΤΡ και όχι μόνο…Faites vos Jeux !!!
Πολύ σωστά επισημαίνει ο Θανάσης Σταυρόπουλος : "........σημαντική έκπληξη αποτέλεσε το γεγονός ότι κατά την σημερινή συνεδρίαση το Χ.Α. αγνόησε επιδεικτικά την αρνητική εικόνα στις μεγάλες Ευρωπαϊκές Αγορές, την αδυναμία συνέχισης αποκλιμάκωσης των πιέσεων στα Ελληνικά ομόλογα και βέβαια την έκδηλη επιφυλακτικότητα των εμπλεκομένων στην Αγορά Παραγώγων, οι οποίοι διατήρησαν σε εμφανές discount το συμβόλαιο του δείκτη, λήξεως Νοεμβρίου, σε σχέση με την spot Αγορά (!)....."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου