Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014

ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ - ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ.

Η παραβίαση της F3 , ήταν ένα θανάσιμο πλήγμα στην μεσοπρόθεσμη τάση και επιδείνωσε ραγδαία την τεχν. εικόνα. Μετατρέπεται πλέον σε σημαντική αντίσταση και καθώς από την ευρύτερη περιοχή (που εκτείνεται από την F3 έως και τις 1052 μον.) διέρχεται πληθώρα ισχυρών αντιστάσεων , είναι εξαιρετικά δύσκολη και αμφίβολη η υπέρβασή της.
Για να τεθεί ξανά σε ανοδική τροχιά ο δείκτης απαιτείται η υπέρβαση των 1204 μον. με ένα εβδομαδιαίο κλείσιμο  που όμως υπό τις παρούσες συνθήκες και αν δεν αλλάξει κάτι θεαματικά , φαντάζει απίθανη….
Η νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αργά ή γρήγορα , με τον έναν ή τον άλλον τρόπο , θα έχει αίσιο τέλος. Το διεθνές κλίμα ίσως κάποτε βελτιωθεί, αλλά η πολιτική αβεβαιότητα που απορρέει από τον κίνδυνο των πρόωρων εκλογών θα διαρκέσει ακόμα πολλούς –πολλούς μήνες !!!  Θ’ ανακόπτει κάθε προσπάθεια για αξιόλογη άνοδο …. Θα μας την θυμίζουν οι δημοσκοπήσεις ….

Για την αναστροφή της βραχυπρόθεσμης τάσης απαιτείται ένα εβδομαδιαίο κλείσιμο υψηλότερα των 1047 μον. ή ένα ημερήσιο υψηλότερα των 1053 μον. 
Το σύστημά μας είναι λιγότερο απαιτητικό. Για την αναστροφή της βραχυπρόθεσμης τάσης προϋποθέτει την υπέρβαση των 985 μον. περίπου. Σημειωτέον ότι η πλησιέστερη αντίσταση εντοπίζεται στις 977 μον. (23,6% ).
Η πλησιέστερη στήριξη εντοπίζεται στις 925 μον. Νέα παραβίασή της δεν θα μπορούσε να «συγχωρεθεί»  …Σε αυτήν την περίπτωση ο δείκτης θα ξαναδοκιμάσει τα πρόσφατα χαμηλά και σε ενδεχόμενη διάσπασής των, θα κινηθεί προς τις 818 μον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου