Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014

ΗΠΑ - Οι οικονομικές αποκλίσεις-ανισορροπίες είναι πολύ ισχυρότερες από την φάση του 2007-08 ( ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΑΤΟΓΙΑΝΝΗΣ* )

Οι οικονομικές αποκλίσεις-ανισορροπίες είναι πολύ ισχυρότερες από την φάση του 2007-08 που οδήγησαν στην χρηματοοικονομική κρίση.
Η οικονομική ανάπτυξη (ΑΕΠ) παραμένει χαμηλή παρά την είσοδο στο σύστημα τεραστίων ποσοτήτων εικονικού χρήματος (nobodys money) και τα μηδενικά επιτόκια. Έχουν δημιουργηθεί νέες φούσκες χρεών – αποτιμήσεων σε χρηματιστήρια, ομόλογα (αποδόσεις all time lows και κέρδη 60% σε 6 χρόνια), margin debt at all time high, student credits 1,1Τρις$ (Αύξηση αναγκαίου χρόνου προς ανεξαρτητοποίηση των διανοητικά ικανών της μεσαίας τάξης).  Περίεργες αυξήσεις κατοχής ομολόγων USA από Βέλγιο και Μ. Βρετανία σε αναλογία 10πλάσια της πιθανόν αποδεκτής με βάση την οικονομική δύναμη των συστημάτων.

Εμφανίζεται μια εν δυνάμει αυταρχικοποίηση του συστήματος διακυβέρνησης ΗΠΑ με απόπειρα περιθωριοποίησης του κάτω 25% του πληθυσμού και παράλληλη αποδοχή υψηλότερης φορολόγησης αλλά και αυστηρότερης εποπτείας (φορολογικής αλλά και προσωπικής ζωής) του 70% της μεσαίας τάξης όπως και απόσχιση του πληθυσμού από πιθανές άλλες αξίες (π.χ. Θρησκείες - Οικογένεια) με σκοπό την απόλυτη αποδοχή του αυταρχισμού της κεντρικής εξουσίας και όχι φυσικά την αύξηση των ατομικών ελευθεριών, προσομοιάζουσα με τις συνθήκες που επικρατούσαν στις χώρες του Ανατολικού μπλοκ του υπαρκτού σοσιαλισμού.
Είναι πιθανή η ύπαρξη αλλοίωσης του κυβερνητικού μηχανισμού από το χρηματοοικονομικό μη παραγωγικό σύστημα (ακύρωση της θεωρίας του καπιταλισμού) και η σιωπηρή συναποδοχή Τραπεζών – Κυβέρνησης ΗΠΑ για χρήση του nobodys money στην άνοδο των αποτιμήσεων και μόνον, με σκοπό την εμφάνιση οικονομικής ανάπτυξης και παράταση κατά το δυνατόν της αποδοχής του δολαρίου, άλλα και την εξεύρεση επαρκούς χρόνου για έξοδο από το $ και τις ΗΠΑ του 0,1% της παγκόσμιας οικονομικής ελίτ, εάν αυτό χρειασθεί.
Η συνολική εικόνα μου δημιουργεί την εντύπωση χρονικής περιόδου προετοιμασίας πολεμικής σύρραξης εναντίον ισχυροτέρων των μέχρι σήμερα επιλεχθέντων αντιπάλων (Κρατών ή ιδεολογικά/θρησκευτικά συναφών πληθυσμών), που θα κάνει αυτονόητη την ακύρωση των δικαιωμάτων στο κοινωνικό κράτος, που είναι αδύνατον πλέον να εξυπηρετηθούν σε ορίζοντα 10ετίας (Υπογεννητικότητα – Αύξηση συνταξιούχων (πλήρης γενιά χωρίς μεσολάβηση πολέμου) – Αύξηση κόστους υγείας που είναι αδύνατον να καλυφθεί από τις τρέχουσες δομές).
Υποστηρικτικά της ανωτέρω σκέψης τα πυρηνικά αεροπλανοφόρα της Κίνας σε συνεργασία/αγορά από Ρωσία, οι συμφωνίες συναλλαγών Ρωσίας – Κίνας στα νομίσματα τους, οι οργανώσεις διαδηλώσεων κατά Πούτιν, η επιβολή χούν
 Περισσότερα στην διεύθυνση https://drive.google.com/file/d/0B7RqjhGs6l-rYVlsWjI3b3c0WHM/view?usp=sharing

* Ο Κώστας Σταματόγιαννης είναι πιστοποιημένος οικονομικός αναλυτής 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου