Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

FTSE25- Η ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ....

Η εκτόξευση του δείκτη και του τζίρου κατά την συνεδρίαση της Παρασκευής αποδίδεται κυρίως στο rebalancing και εν μέρει στο short covering . Όσες short θέσεις σε μετοχές δεν έκλεισαν μέχρι την δημοπρασία, αγοράστηκαν στην spot προκειμένου να παραδοθούν όπως προβλέπεται στο T+3. 
Ας κρατήσουν οι χοροί ….Η πραγματική εικόνα της αγοράς και οι προθέσεις της θα φανούν κατά τις πρώτες συνεδριάσεις της νέας εβδομάδας. Αφού κατακαθίσει ο κουρνιαχτός …

Όσο αφορά το μηνιαίο και εβδομαδιαίο γράφημα, ισχύουν όλα όσα έχουμε αναφέρει στις προηγούμενες εβδομαδιαίες αναλύσεις μας. 
Η εκτίμησή μας ότι ο δείκτης θα κινηθεί πτωτικά μέχρι τις 358 μον. και στην συνέχεια θα αντιδράσει ανοδικά , ενδεχομένως και μέχρι το άνω όριο του καθοδικού καναλιού Κ1Κ2 , έτυχε να επαληθευτεί με χειρουργική ακρίβεια. 
Τα πιθανά πέρατα της ανοδικής αντίδρασης – εκτός από την Κ2- εντοπίζονται στην γραμμή του λαιμού του σχηματισμού H&S , πέριξ των 376 μον. απ’ όπου διέρχεται και η αντίσταση του συστήματός μας (μαύρο βέλος), ή στην καλύτερη περίπτωση στις 384 μον. 
Η πλησιέστερη στήριξη εντοπίζεται στην μέχρι πρότινος σημαντική αντίσταση των 370 μον. Κατά πάσα πιθανότητα θα δοκιμαστεί από τις πρώτες ώρες της νέας εβδομάδας. 
Η μέγιστη αποδεκτή πτωτική διόρθωση είναι μέχρι και την στήριξη του συστήματός μας, που σήμερα διέρχεται από τις 366 μον. 
Ενδεχόμενη παραβίαση των 358 μον., θα επιταχύνει την πτώση και θα οδηγήσει τον δείκτη προς την επόμενη σημαντική ( και ίσως τελευταία) στήριξη των 350-348 μον.
Αντίθετα, ενδεχόμενη υπέρβαση των 384 μον. θα βελτιώσει θεαματικά την τεχν. εικόνα και  θα οδηγήσει τον δείκτη τουλάχιστον μέχρι την σημαντική αντίσταση των 395 μον. όπου καραδοκεί – πλην όλων των άλλων – και ο απλός ΜΚΟ200 ημ. Σημειωτέον ότι ο εκθετικός συμπίπτει με την Κ2.
Το κλείσιμο του δείκτη ακριβώς πάνω στον εκθ. ΜΚΟ30 ημ. αλλά και εκείνο του Γερμανικού δείκτη , προιδεάζουν μάλλον για αρνητικό πρόσημο κατά την συνεδρίαση της Δευτέρας , ακόμα και αν κατά τις πρώτες ώρες της κινηθεί ανοδικά. 
Περισσότερα στο Private....

Ο τίτλος αναφέρεται στην ευκολία με την οποία αλλάζουν, από την μια στιγμή στην άλλη και άνευ λόγου και αιτίας, κατά εκατοντάδες εκατομμύρια οι κεφαλαιοποιήσεις ,  γεγονός που απομακρύνει τους μακροπρόθεσμους σοβαρούς επενδυτές και θλίβει τους τελευταίους ρομαντικούς του χώρου, όπως ο υπογράφοντας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου