Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου 2014

FTSE25 - ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ...( ΒΑΣ. ΜΑΡΚΑΚΗΣ)

Για όσο διάστημα ο δείκτης παραμένει υψηλότερα της S1, θα διατηρούνται βάσιμες οι ελπίδες για την επίτευξη ακόμα και των πιο αισιόδοξων σεναρίων. Στον αντίποδα, για όσο διάστημα ο δείκτης διατηρείται χαμηλότερα της F2 , θα παραμένουν ως πιθανότερα, τα απαισιόδοξα σενάρια , ακόμα και τα πιο ακραία…. Οι πιθανότητες επαλήθευσής τους θ’ αυξηθούν σημαντικά , σε ενδεχόμενη παραβίασή της S1. Σε αυτήν την περίπτωση ο δείκτης θα κινηθεί προς την επόμενη σημαντική στήριξη , την F1. 
Κατά πάσα πιθανότητα και η επόμενη μεγάλη ανοδική κίνηση του δείκτη-όποτε και αν προκύψει- θα τερματίσει και αυτή , όπως όλες οι προηγούμενες, στην R. 
Αναφορικά με το εβδομαδιαίο γράφημα έχουμε να επισημάνουμε την ( οριακή ) υπέρβαση της αντίστασης του συστήματός μας, γεγονός που αποτελεί αναμφίβολα μία θετική τεχνική εξέλιξη. 
Ανοδικά αναμένουμε να κινηθεί ο δείκτης κατά τις πρώτες ώρες της νέας εβδομάδας, στον απόηχο των γνωστών ανακοινώσεων της ΕΚΤ αλλά και των δηλώσεων του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ. Κατά πάσα πιθανότητα και εκτός απροόπτου, θα δοκιμάσει την αντίσταση της τοπικής κορυφής των 390,8-392,8 μον. και εκείνης στις 395 μον., απ’ όπου διέρχεται το F/R 61,8% και ο απλός ΜΚΟ200 ημ. 
Η προσέγγιση των 395 μον. είναι αρκετά πιθανή, όμως η υπέρβασή της με την πρώτη προσπάθεια φαντάζει απίθανη, αν δεν προηγηθεί διόρθωση ή έστω μία συσσώρευση ολίγων ημερών. Ενδείκνυται για κατοχύρωση κερδών από τους βραχυπρόθεσμους , ίσως και για λήψη αντίθετων θέσεων από τους contrarians. 
Είναι ζήτημα χρόνου η νέα δοκιμασία – αυτήν την φορά ως στήριξη - του εκθ.ΜΚΟ200 ημ. που διέρχεται από τις 381,8 μον., ή έστω της τοπικής κορυφής των 384 μον., που έχει μετατραπεί πλέον στην πλησιέστερη στήριξη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου