Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ….

Η πολιτική αβεβαιότητα είναι αναμφίβολα η αιτία που παρασύρει τον δείκτη να καταγράφει ολοένα, χαμηλότερα «υψηλά» και χαμηλότερα «χαμηλά», χαρακτηριστικά της πτωτικής τάσης. Όμως δεν πρέπει να μας διαφεύγει και το ενδεχόμενο να έχει ολοκληρωθεί ο ανοδικός κύκλος στις διεθνείς αγορές και να λαμβάνει χώρα διανομή τίτλων, γεγονός που αποτυπώνεται εντονότερα σε μία ρηχή αγορά όπως η Ελληνική. Εξ’ άλλου το tapering , έχει αφήσει έντονα τα σημάδια του στις περισσότερες αναπτυσσόμενες αγορές.
Μοναδική ελπίδα των επενδυτών, η αποφυγή των πρόωρων εκλογών και η έναρξη επιθετικής ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ. Πολύ φοβάμαι ότι το δεύτερο, δεν αρκεί από μόνο του για ν’ αποφευχθούν τα χειρότερα. Εάν και εφ’ όσον επαληθευτούν οι φήμες, ο δείκτης κατά την μακρά προεκλογική περίοδο ,θα κινηθεί πτωτικά  τουλάχιστον μέχρι την εξαιρετικά σημαντική και κρίσιμη για την μακροπρόθεσμη τάση στήριξη των 306-7 μον.
Ο τίτλος αναφέρεται στο γεγονός ότι ο δείκτης κινείται απειλητικά προς την διαγώνιο στήριξη S1. Θα την συναντήσει πέριξ των 340 μον. απ’ όπου διέρχεται και το F/R 38.2% του συνολικού ανοδικού κύματος. Ενδεχόμενη παραβίασή της θ’ αποτελέσει μία εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη που θα επιδεινώσει ραγδαία την τεχν. εικόνα. Σε αυτήν την περίπτωση, αναμένουμε τον δείκτη να κινηθεί προς την F1.
Για όσο διάστημα ο δείκτης διατηρείται χαμηλότερα των 391 μον. ( 50% του πτωτικού από τις 445 στις 336 μον.) υπερτερούν σαφέστατα τα απαισιόδοξα σενάρια. Για να γείρει η πλάστιγγα υπέρ των αισιόδοξων , απαιτείται η υπέρβαση των 410 μον. (78,6% του πτωτικού από τις 431 στις 336 μον.) Τελεία και παύλα !!!
Αναφορικά με το ημερήσιο γράφημα, η προσέγγιση της στήριξης των 348 μον. αφύπνισε τα αντανακλαστικά των αγοραστών, όμως για την σχετική βελτίωση της βραχ. τάσης απαιτείται καταρχάς η υπέρβαση τουλάχιστον της κατερχόμενης Κ2 και στην συνέχεια της ζώνης που οριοθετείται από την αντίσταση του συστήματός μας και του εκθ.ΜΚΟ30 ημ. Ενδεχόμενη αντίδραση που δεν υπερβεί τις προαναφερόμενες αντιστάσεις θα είναι τεχνικής φύσεως. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου