Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου 2014

ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ - ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ....

«Μέσα στους επόµενους µήνες, η Ελλάδα θα λάβει για πρώτη φορά επίσηµη πιστοποίηση ότι το χρέος της είναι βιώσιµο….» ανέφερε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην ΔΕΘ. Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το «επίσημη» …
Σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έρχεται με την σειρά του να δηλώσει ότι «…Το χρέος είναι 60% του ΑΕΠ και όχι 180% …» !!! Αν αληθεύει η δήλωσή του θα ήταν για γέλια , αν δεν είχε προηγηθεί η δήλωση Σαμαρά. 
Δεν μπορεί να είναι σύμπτωση. Προφανώς αναφέρονται σε κάποια υπόσχεση των δανειστών μας , που θα μειώσει λογιστικά το χρέος μας και θα το καταστήσει βιώσιμο. Ένα τέτοιο μέτρο – εκτός όλων των άλλων - θα μπορούσε να ήταν η αφαίρεση από το δημόσιο χρέος του ποσού των 50 δις που έλαβε το ΤΧΣ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. 

Λόγω έλλειψης χρόνου επιγραμματικά να αναφέρουμε ότι , αποτελεί θετική εξέλιξη η διατήρηση της στήριξης των 1162 μον. στο μηνιαίο γράφημα. Δεν είναι ένα τυχαίο νούμερο. Πρόκειται για το επίπεδο διόρθωσης 23,6% της συνολικής ανοδικής κίνησης του δείκτη από τις 471 στις 1380 μον. 
Αναφορικά με το εβδομαδιαίο γράφημα θα επαναλάβουμε για πολλοστή φορά ότι για να μειωθούν οι πιθανότητες ..τριψήφιου δείκτη, απαιτείται η υπέρβαση της F2 !!! 
Η υπέρβαση της τοπικής κορυφής των 1184-1177 μον. , αποτελεί αναμφίβολα μία θετικότατη εξέλιξη , γεγονός που άνοιξε διάπλατα τις πόρτες προς την επόμενη σημαντική αντίσταση των 1214-1220 μον. 
Ενδεχόμενη διόρθωση δεν πρέπει να επεκταθεί χαμηλότερα των 1177-74 μον. , καθώς θα θέσει σε κίνδυνο το ανοδικό momentum. 
Η τοπική κορυφή των 1184 μον. αργά ή γρήγορα θα ξαναδοκιμαστεί ως στήριξη , γεγονός που θα δώσει την δυνατότητα σε όσους εγκλωβίστηκαν με short θέσεις , να περιορίσουν τις απώλειες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου