Σάββατο, 9 Αυγούστου 2014

FTSE25- ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ. ( ΒΑΣ.ΜΑΡΚΑΚΗΣ)

Από τα πρώτα λεπτά της νέας εβδομάδας θα φανεί το αν και κατά πόσο ευσταθεί ο ισχυρισμός μας ότι, η γραμμή τάσης S1 είναι σημαντικότερη της S για την μεσοπρόθεσμη τάση. 
Αν διαψευστούμε, τότε κατά πάσα πιθανότητα ο δείκτης θα κινηθεί προς την F1, το κάτω τοίχωμα του πλαγιοκαθοδικού καναλιού F1F2 ( ή ενός εν δυνάμει σχηματισμού σημαίας, δηλ. συνέχισης της μεσοπρόθεσμης ανοδικής τάσης. ) 

Από την F1 , είναι εξαιρετικά πιθανό να προκύψει ανοδική αντίδραση, τουλάχιστον μέχρι τις 340-1 μον. στα πλαίσια ενός retest του διασπασθέντος βυθού. Δύσκολα θα επεκταθεί υψηλότερα των 366 μον. , καθώς από εκεί διέρχεται – εκτός όλων των άλλων- και η διασπασθείσα γραμμή τάσης S , που έχει μετατραπεί σε σημαντική αντίσταση. 
Σε ενδεχόμενη παραβίαση και της F1 , η πλησιέστερη σημαντική και καθοριστική για την μακροπρόθεσμη τάση στήριξη, διέρχεται από τις 307 μον. 
Η παραβίαση του τοπικού βυθού των 341-3 μον. αποτελεί μία εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη. Για πολλούς αναλυτές, αποτελεί το κύκνειο άσμα της μεσοπρόθεσμης τάσης. Μετατρέπεται πλέον στην πλησιέστερη αντίσταση που ενδεχομένως να δοκιμάσει ο δείκτης, από τις πρώτες ώρες της νέας εβδομάδας. 
Ενδεχόμενη ανοδική αντίδραση μέχρι και τις πρώτες αντιστάσεις των 343 και 359 μον., θα είναι τεχνικής φύσεως και άνευ σημασίας. Για την σχετική βελτίωση της δραματικής τεχν. εικόνας , απαιτείται η υπέρβαση τουλάχιστον των 365 και 372 μον. που όμως όσο κυκλοφορούν δημοσιεύματα περί ΑΜΚ των τραπεζών σε τιμές πολύ χαμηλότερες από τα παρόντα επίπεδα, φαντάζει ουτοπία. Πολύ περισσότερο δε, όταν για την ουσιαστική βελτίωση της απαιτείται η υπέρβαση των 393-5 μον. 
Η μοναδική ικανή και αναγκαία τεχνική συνθήκη για να τεθεί σε ασφαλή ανοδική τροχιά ο δείκτης είναι, η ανοδική διάσπαση της F2 ( η γραμμή που ενώνει τις πρόσφατες τοπικές κορυφές) που υπό τις παρούσες γεωπολιτικές , οικονομικές και πολιτικές συνθήκες, είναι παντελώς απίθανη. Ενδεχόμενη προσέγγισή της στο μέλλον (σενάριο διόλου απίθανο) , θ’ αποτελέσει μία μάλλον τελευταία ευκαιρία, για πωλήσεις σε αξιοπρεπή επίπεδα. 
Στον αντίποδα, μεγάλες αγοραστικές ευκαιρίες θα δοθούν σε ενδεχόμενη προσέγγιση των 307 μον. αν και για να είμαι ειλικρινής μαζί σας, το χειρότερο σενάριο εξαντλείται στην ζώνη των 274-263 μον. Χρονικά το προσδιορίζουμε κατά την περίοδο των εκλογών , εκτός και αν δοθεί νωρίτερα μία απρόσμενη, ριζική και αξιόπιστη λύση στην αναδιάρθρωση του χρέους μας, τέτοια που θα πείσει τις αγορές ότι θα το καταστήσει  εξυπηρετήσιμο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου