Σάββατο, 30 Αυγούστου 2014

FTSE25- ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ.

Θα επαναλάβουμε από την προηγούμενη εβδομαδιαία ανασκόπηση ότι :  
Αν και μάλλον διαψευστήκαμε αναφορικά με  το μέγεθος της ανοδικής αντίδρασης, εν τούτοις μας παρηγορεί το γεγονός ότι προβλέψαμε με χειρουργική ακρίβεια, το σημείο αφετηρίας της. 
Όλες τις προηγούμενες εβδομάδες επιμείναμε (με πάθος) ότι, η μεσοπρόθεσμη τάση θα κριθεί στην S1 και όχι στην μακροπρόθεσμη ανερχόμενη ανοδική γραμμή τάσης S , όπερ και εγένετο. Για όσο διάστημα ο δείκτης παραμένει υψηλότερα της S1, θα διατηρούνται βάσιμες οι ελπίδες για την επίτευξη ακόμα και των πιο αισιόδοξων σεναρίων. Στον αντίποδα, για όσο διάστημα ο δείκτης διατηρείται χαμηλότερα της F2 , θα παραμένουν ως πιθανότερα, τα απαισιόδοξα σενάρια , ακόμα και τα πιο ακραία….Οι πιθανότητες επαλήθευσής τους θ’ αυξηθούν σημαντικά , σε ενδεχόμενη παραβίασή της S1. Σε αυτήν την περίπτωση ο δείκτης θα κινηθεί προς την επόμενη σημαντική στήριξη , την F1. 
Επ’ ευκαιρίας να επαναλάβουμε ότι, κατά πάσα πιθανότητα η επόμενη μεγάλη ανοδική κίνηση του δείκτη-όποτε και αν προκύψει- θα τερματίσει και αυτή , όπως όλες οι προηγούμενες, στην R. 

Εκτίμηση: Ως βασικό μας σενάριο θα παραμείνει εκείνο του μακροχρόνιου σχηματισμού πυθμένα, ανάλογου με εκείνου της δεκαετίας του ’90, τα υψηλά αλλά και τα χαμηλού του οποίου, έχουν ήδη διαμορφωθεί. Για την ανοδική λύση του, θα χρειαστούν πολλοί μήνες ακόμα , ίσως και χρόνια …Θα ριψοκινδυνεύσουμε την εκτίμηση ότι έως τότε ο δείκτης θα διακυμαίνεται μεταξύ της F2 και των 307 μον. ( 50% ) Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα «επιβιώσουν» είτε οι πολύ μακροπρόθεσμοι, είτε οι πολύ βραχυπρόθεσμοι με γρήγορα αντανακλαστικά που θα εκμεταλλεύονται τις διακυμάνσεις του δείκτη, ακολουθώντας ευλαβικά και αποκλειστικά , το σύστημά τους …το οποιοδήποτε σύστημά τους. 
Αναφορικά με το εβδομαδιαίο γράφημα, η υπέρβαση του σημείου στο οποίο συγκλίνουν οι Κ2 και S, αποτέλεσε για τον γράφοντα, μία τεραστίων διαστάσεων έκπληξη , την οποία και ….ακριβοπληρώσαμε. 
Σε ενδεχόμενη συνέχιση της ανοδικής πορείας του δείκτη, εφιστώ την προσοχή σας, στο σημείο που θα συναντηθεί με την αντίσταση του συστήματός μας , όπου στο εβδομαδιαίο γράφημα διέρχεται πέριξ των 385-7 μον. Εάν και εφ’ όσον λαμβάνει χώρα ανοδική αντίδραση διορθωτικού τύπου- σενάριο αρκετά πιθανό- είναι επίσης πολύ πιθανό να τερματίσει στην προαναφερόμενη περιοχή. 
Ενδεχόμενη προσέγγιση της F1 στο μέλλον , θα πρέπει να εκληφθεί σαν μεγάλη αγοραστική ευκαιρία. Οι πιθανότητες να τερματίσει σε αυτήν η πολύμηνη ταλαιπωρία του δείκτη και να γίνει η αφετηρία ανοδικού κύματος πρός νέα ιστορικά υψηλά έτους,  είναι πολύ μεγάλες. 
Δεν καρποφόρησαν ( ακόμα ) οι αλλεπάλληλες προσπάθειες του δείκτη να υπερβεί την σημαντική αντίσταση των 383,4 μον. Σημειωτέον ότι από εκεί διέρχεται ο εκθ.ΜΚΟ200 ημ και το fibo 50% του πτωτικού από τις 431 στις 336 μον. Οι πιθανότητες υπέρβασής του με την πρώτη προσπάθεια ήταν έτσι κι’ αλλιώς ελάχιστες, αν όχι μηδενικές.
Η πλησιέστερη σημαντική στήριξη εντοπίζεται πέριξ των 372-370 μον. απ’ όπου διέρχεται η ανερχόμενη γραμμή τάσης S1, το fibo 38,2% του προαναφερόμενου πτωτικού, ο εκθ. ΜΚΟ30 ημ. και η στήριξη του συστήματός μας. Ενδεχόμενη υποχώρηση του δείκτη , μέχρι και τις προαναφερόμενες στηρίξεις θ’ αποτελέσει μία απόλυτα φυσιολογική και αναμενόμενη διόρθωση που δεν εμπνέει ανησυχία.
Το ανοδικό momentum θα κινδυνεύσει σοβαρά μόνο σε ενδεχόμενη παραβίαση των 361 μον. Άλλες, εξαιρετικά κρίσιμες στηρίξεις εντοπίζονται στις 348 και 341 μον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου