Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014

FTSE25- ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ.

Αν και μάλλον διαψευστήκαμε αναφορικά με  το μέγεθος της ανοδικής αντίδρασης, εν τούτοις μας παρηγορεί το γεγονός ότι προβλέψαμε με χειρουργική ακρίβεια, το σημείο αφετηρίας της. 
Όλες τις προηγούμενες εβδομάδες επιμείναμε (με πάθος) ότι, η μεσοπρόθεσμη τάση θα κριθεί στην S1 και όχι στην μακροπρόθεσμη ανερχόμενη ανοδική γραμμή τάσης S , όπερ και εγένετο. Για όσο διάστημα ο δείκτης παραμένει υψηλότερα της S1, θα διατηρούνται βάσιμες οι ελπίδες για την επίτευξη ακόμα και των πιο αισιόδοξων σεναρίων. Στον αντίποδα, για όσο διάστημα ο δείκτης διατηρείται χαμηλότερα της F2 , θα παραμένουν ως πιθανότερα, τα απαισιόδοξα σενάρια , ακόμα και τα πιο ακραία….Οι πιθανότητες επαλήθευσής τους θ’ αυξηθούν σημαντικά , σε ενδεχόμενη παραβίασή της S1. Σε αυτήν την περίπτωση ο δείκτης θα κινηθεί προς την επόμενη σημαντική στήριξη , την F1. 
Επ’ ευκαιρίας να επαναλάβουμε ότι, κατά πάσα πιθανότητα η επόμενη μεγάλη ανοδική κίνηση του δείκτη-όποτε και αν προκύψει- θα τερματίσει και αυτή , όπως όλες οι προηγούμενες, στην R. 
Εκτίμηση: Ως βασικό μας σενάριο θα παραμείνει εκείνο του μακροχρόνιου σχηματισμού πυθμένα, ανάλογου με εκείνου της δεκαετίας του ’90, τα υψηλά αλλά και τα χαμηλού του οποίου, έχουν ήδη διαμορφωθεί. Για την ανοδική λύση του, θα χρειαστούν πολλοί μήνες ακόμα , ίσως και χρόνια …Θα ριψοκινδυνεύσουμε την εκτίμηση ότι έως τότε ο δείκτης θα διακυμαίνεται μεταξύ της F2 και των 307 μον. ( 50% ) Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα «επιβιώσουν» είτε οι πολύ μακροπρόθεσμοι, είτε οι πολύ βραχυπρόθεσμοι με γρήγορα αντανακλαστικά που θα εκμεταλλεύονται τις διακυμάνσεις του δείκτη, ακολουθώντας ευλαβικά και αποκλειστικά , το σύστημά τους …το οποιοδήποτε σύστημά τους. 

Αναφορικά με το εβδομαδιαίο γράφημα, η υπέρβαση του σημείου στο οποίο συγκλίνουν οι Κ2 και S, αποτέλεσε για τον γράφοντα, μία τεραστίων διαστάσεων έκπληξη , την οποία και ….ακριβοπληρώσαμε. Άλλοι με διαφυγόντα κέρδη και άλλοι με ζημιές από αντίθετες θέσεις. (Φωτεινή εξαίρεση ο συνήθης ύποπτος …Επ’ ευκαιρίας, να του εκφράσω για ακόμα μία φορά , τα σέβη μου στο ταλέντο του ….)
Η προσέγγιση της F3, είναι μια καλή τεχνική αιτία για οπισθοχώρηση του δείκτη. Σε ενδεχόμενη συνέχιση της ανοδικής πορείας του, εφιστώ την προσοχή σας, στο σημείο που θα συναντηθεί με την αντίσταση του συστήματός μας , όπου στο εβδομαδιαίο γράφημα διέρχεται πέριξ των 386-7 μον. Εάν και εφ’ όσον λαμβάνει χώρα ανοδική αντίδραση διορθωτικού τύπου- σενάριο εξαιρετικά πιθανό- είναι επίσης πολύ πιθανό να τερματίσει στην προαναφερόμενη περιοχή. 
Ενδεχόμενη προσέγγιση της F1 στο μέλλον , θα πρέπει να εκληφθεί σαν μεγάλη αγοραστική ευκαιρία. Οι πιθανότητες να τερματίσει σε αυτήν η πολύμηνη ταλαιπωρία του δείκτη και να γίνει η αφετηρία ανοδικού κύματος πρός νέα ιστορικά υψηλά έτους,  είναι πολύ μεγάλες. 
Αναφορικά με το ημερήσιο γράφημα, η υπέρβαση των 372 μον. (απ’ όπου διήρχοντο η R2 και το fibo 38,2%)  αποτελεί μία θετικότατη εξέλιξη. 
Η πλησιέστερη αντίσταση οριοθετείται από την R1 και η πλησιέστερη σημαντική στήριξη παρέχεται από τον εκθ.ΜΚΟ30 ημ. που διέρχεται από τις 368-9 μον. και αποτελεί το πρώτο αξιόπιστο stop loss για τους ταύρους. 
Η αμέσως επόμενη και κρίσιμη για την διατήρηση του ανοδικού momentum  στήριξη, εντοπίζεται στην πρόσφατη τοπική κορυφή των 359-361 μον. Θεωρώ ότι είναι πολύ πιθανό να δοκιμαστεί στο αμέσως προσεχές διάστημα και εκεί κατά πάσα πιθανότητα θα κριθεί η διατηρησιμότητα της ανοδικής τάσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου