Κυριακή, 3 Αυγούστου 2014

FTSE25- ΠΟΣΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΞΙΖΕΙ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ? (ΒΑΣ. ΜΑΡΚΑΚΗΣ)

Η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες από την Moody’s , ήρθε σαν από μηχανής θεός για την -έστω προσωρινή -διάσωση της σημαντικής στήριξης των 365 μον. 
Αλλά αλήθεια, πόσο θα μπορούσε να αξίζει ?. Πόσο αποτιμάται σε μονάδες ?

Θα ριψοκινδυνεύσουμε την εκτίμηση ότι ( με σημείο αναφοράς το κλείσιμο της Παρασκευής) αξίζει τουλάχιστον 10 μον. Δηλ. , κατά πάσα πιθανότητα και εκτός απροόπτου ο δείκτης από τις πρώτες ώρες της νέας εβδομάδας θα κινηθεί ανοδικά τουλάχιστον μέχρι την αντίσταση του συστήματός μας (μαύρο βέλος ) και είναι εξαιρετικά πιθανό να δοκιμάσει και τον εκθ.ΜΚΟ200 ημ. που διέρχεται από τις 385-6 μον. 
Αν εν τω μεταξύ βελτιωθεί και ο διεθνής παράγοντας ( σενάριο αρκετά πιθανό , καθώς εκτιμούμε ότι ο Γερμανικός δείκτης θα δοκιμάσει άμεσα -στα πλαίσια του retest-, τους διασπασθέντες ΜΚΟ200 ) τότε μπορούμε να ελπίζουμε και στην κατάκτηση υψηλοτέρων επιπέδων , με μέγιστο όριο εκείνο των 398 μον. 
Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι, έως ότου  αποσαφηνιστεί το ακριβές ποσό των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών με τα stress tests από την ΕΚΤ, οι δείκτες αλλά και η πραγματική οικονομία, θα είναι υπό καθεστώς ομηρίας.
Ο άλλος εφιάλτης της Ελληνικής αγοράς είναι οι πρόωρες εκλογές. Για την ακρίβεια και για να λέμε την σκάφη …σκάφη και τα σύκα…σύκα, οι πρόωρες εκλογές είναι εφιάλτης, γιατί στην αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν στην θέση του ήταν ένα φιλελεύθερο κόμμα ( πραγματικά φιλελεύθερο και όχι κατ’ όνομα όπως η Νέα Δημοκρατία ) , οι πρόωρες εκλογές ( αναφορικά πάντα με το Χρηματιστήριο )  θα ήταν ευχή και όχι κατάρα…..

Υ.Γ : Προτού σπεύσετε να με λιθοβολήσετε σας υπενθυμίζω ότι είμαι περισσότερο Αριστερός, από οποιονδήποτε άλλον εδώ μέσα ….Η Αριστερά είναι τρόπος ζωής και όχι κομματική ταυτότητα.!!! Είναι φιλοσοφία …Γεννιέσαι Αριστερός , δεν γίνεσαι …..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου