Σάββατο, 16 Αυγούστου 2014

FTSE25- ....Knock before you enter !!! (ΒΑΣ. ΜΑΡΚΑΚΗΣ)

Δυνατές συγκινήσεις επεφύλασσε η εβδομάδα που μας πέρασε. Κατά την διάρκειά της επαληθεύτηκε η εκτίμησή μας ότι η γραμμή τάσης S1 είναι σημαντικότερη της S. Η τελευταία, έγινε η αφετηρία για αξιόλογη ανοδική αντίδραση, με αποτέλεσμα να διασωθούν προσώρας σημαντικές στηρίξεις, κρίσιμες για την βαριά τραυματισμένη μεσοπρόθεσμη τάση. 
Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι , η μοναδική ικανή και αναγκαία συνθήκη για την επαναφορά του δείκτη σε ανοδική τροχιά είναι η υπέρβαση της F2. Η παράλληλή της F1 , είναι εξαιρετικά σημαντική και ισχυρή στήριξη. Αν και εφ’ όσον διασπαστεί η S1, ενδέχεται να τερματίσει σε αυτήν η πτωτική κίνηση που λαμβάνει χώρα από τις 431 μον., ή τουλάχιστον να γίνει η αφετηρία για την επόμενη αξιόλογη ανοδική αντίδραση. 

Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο γράφημα, η πρόσφατη ανοδική αντίδραση εντάσσεται κατά πάσα πιθανότητα στα πλαίσια ενός retest (goodbye kiss ) των S και K2 , όπου συμπτωματικά συγκλίνουν στις 361 μον. ( ενδοσυνεδριακό υψηλό της Πέμπτης). Ανάλογα παραδείγματα  από το πρόσφατο παρελθόν, επισημαίνονται στο γράφημα με κόκκινους κύκλους. Προσέξτε τις αλλεπάλληλες αποτυχημένες προσπάθειες του δείκτη για την ανακατάληψη της Κ1 
Έτσι κι’ αλλιώς- όπως επανειλημμένα τονίσαμε κατά την διάρκεια της εβδομάδας-, οι 361 μον. αποτελούν σημαντική αντίσταση και στο ημερήσιο γράφημα, καθώς από εκεί πλην όλων των άλλων, διέρχεται η αντίσταση του συστήματός μας (μαύρο βέλος), αλλά και το πτωτικό gap. 
Εν κατακλείδι θα λέγαμε ότι η προσέγγιση σημαντικών αντιστάσεων και κυρίως το γεγονός της ραγδαίας επιδείνωσης του γεωπολιτικού παράγοντα , δεν αφήνουν ιδιαίτερα περιθώρια αισιοδοξίας και ερωτηματικά για το πώς θα κυλήσουν οι πρώτες συνεδριάσεις της νέας εβδομάδας, εκτός και αν υπάρξουν εν τω μεταξύ θεαματικές εξελίξεις.  Θα ήταν ευχής έργο να διατηρηθούν απαραβίαστες οι στηρίξεις των 348 μον. (50% του πρόσφατου ανοδικού) και κυρίως εκείνη των 341 μον. Ενδεχόμενη παραβίαση της τελευταίας, θα επιδεινώσει σημαντικά την έτσι κι’ αλλιώς δραματική τεχν. εικόνα. 

Υ.Γ : Ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από το σχόλιο του καλού μας φίλου ARK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου