Σάββατο, 2 Αυγούστου 2014

DAX - ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ. (ΒΑΣ. ΜΑΡΚΑΚΗΣ)

Απόσπασμα από την ανάρτηση της 26 Ιουλίου....
"Η «ευαισθησία» μου στις διπλές κορυφές των εβδομαδιαίων γραφημάτων είναι γνωστή. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τριπλή κορυφή. Ακόμα περισσότερο  όταν επί τρείς εβδομάδες λαμβάνουν χώρα αλλεπάλληλες αποτυχημένες προσπάθειες υπέρβασης της γραμμής του λαιμού του σχηματισμού, δηλ. των 9815 μον. που ως γνωστόν αποτελεί ελάχιστη προϋπόθεση για την ακύρωση του . 
Εξ’ άλλου και το γεγονός  υποχώρησης του δείκτη χαμηλότερα της τοπικής κορυφής των 9794 μον. για τέταρτη εβδομάδα , έχει ξεπεράσει τα αποδεκτά χρονικά όρια , ενός αθώου pullback …
Για όσο διάστημα διατηρείται υψηλότερα της διαγωνίου γραμμής τάσης S1 ας είμαστε ανεκτικοί μαζί του και ας του δώσουμε λίγο χρόνο ακόμα. Όμως ενδεχόμενη παραβίαση των 9565 μον.  θα πρέπει να μας προβληματίσει. 
Εν κατακλείδι , θεωρώ ότι για όσο διάστημα ο Γερμανικός δείκτης διατηρείται χαμηλότερα των 9794-9815 μον., υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να λάβει χώρα αξιόλογη ( χρονικά και ποσοτικά) διόρθωση ή ακόμα και να τερμάτισε ένας ακόμα πολυετής ανοδικός χρηματιστηριακός κύκλος, με ότι αυτό συνεπάγεται για το Ελληνικό χρηματιστήριο.  Το μεγάλο ζητούμενο είναι, ένα τουλάχιστον εβδομαδιαίο κλείσιμο υψηλότερα των 9794-9815 μον. " 
Αυτά γράφαμε το περασμένο Σάββατο με τον Γερμανικό δείκτη στις 6440 μον. Τα επαναλαμβάνουμε γιατί ήταν ένα σπουδαίο τεχνικό μάθημα για όλους. Θα επαναλάβουμε επίσης ότι για να διαψευστούν οι φόβοι μας εξακολουθεί και  παραμένει μεγάλο ζητούμενο ένα εβδομαδιαίο κλείσιμο υψηλότερα των 9794 μον. 
Ολοκληρώνουμε την αναφορά μας στο εβδομαδιαίο γράφημα με την επισήμανση ότι η διαγώνιος S1 μετατρέπεται πλέον σε σημαντική αντίσταση. 

Αναφορικά με το ημερήσιο γράφημα , η παραβίαση των ΜΚΟ200 ημ. αποτελεί εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη. Θα την θεωρήσουμε έγκυρη , εάν και εφ’ όσον συμπληρωθούν χαμηλότερά των, περισσότερα των 3 μαύρων κεριών. Για τους μακροχρόνιους ΜΚΟ όπως εκείνοι των 200 ημ. δεν αρκούν τα τρία κλεισίματα ως φίλτρο χρόνου. Για την ακύρωση της διάσπασής των, επίσης θ’ απαιτηθούν τρία τουλάχιστον λευκά κεριά αυτήν την φορά ( όχι απαραίτητα συνεχόμενα) , υψηλότερα των ΜΚΟ200 ημ. 
Θα ριψοκινδυνεύσουμε την εκτίμηση ότι από την περιοχή των 9156 μον. περίπου, θα λάβει χώρα ανοδική αντίδραση τουλάχιστον μέχρι τις 9483 μον. ίσως και μέχρι τις 9620 και στην συνέχεια θα συνεχίσει την πτωτική του πορεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου