Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014

ΠΡΑΓΜΑΤΙ……ΔΕΝ ΕΠΕΙΣΕ !!! (ΒΑΣ. ΜΑΡΚΑΚΗΣ & THITADELTA)

…..αλλά αυτό, ίσως να μην  είναι απαραίτητα κακό. Συνήθως οι αγορές ανεβαίνουν με τους «λίγους» και πέφτουν με τους «πολλούς». Όπως και να έχει πάντως, η Ελληνική αγορά έχει την μοναδική ιδιαιτερότητα στον πλανήτη, να απογοητεύει ακόμα και όταν κλείνει με εντυπωσιακά κέρδη, όπως εκείνα του σηματωρού ΟΤΕ ( +5,57% !!!)

Η απογοήτευση οφείλεται μάλλον στο γεγονός ότι οι τράπεζες ( που δεν λείπουν από κανένα Ελληνικό χαρτοφυλάκιο) , έχασαν το μεγαλύτερο μέρος από τα πρωινά τους κέρδη. Η ΑΛΦΑ μάλιστα, έφτασε στο σημείο να «γυρίσει» ενδοσυνεδριακά, από το +3% , στο …-2% (!!!), αφήνοντας πράγματι μια πικρή γεύση στο τέλος της συνεδρίασης και πολλά ερωτηματικά για την βραχυπρόθεσμη πορεία της.
Ο δείκτης δεν χρειάστηκε τελικά την αρωγή του ΜΚΟ200 εβδ. ή εκείνη του Fibonacci retracement 38,2%.  Αντέδρασε ακριβώς από την γραμμή του λαιμού του σχηματισμού H&S που απεικονίζεται στο γράφημα.
Οφείλουμε να τονίσουμε ότι , οποιαδήποτε αντίδραση λαμβάνει χώρα χαμηλότερα της διασπασθείσας S, έχει μόνο τεχνικό ενδιαφέρον. Η υπέρβασή της και κυρίως η διατήρηση του δείκτη υψηλότερα αυτής, αποτελεί το ελάχιστο προαπαιτούμενο για την σχετική βελτίωση της δραματικής τεχν. εικόνας. 
Θα επαναλάβουμε από το χθεσινό σχόλιό μας ότι : από τις 1032 μον. διέρχεται το Fibonacci retracement 38,2% της συνολικής ανοδικής κίνησης από τις 471 μον. στις 1379 μον., που για τον γράφοντα αποτελεί το σημείο κλειδί για την μεσοπρόθεσμη τάση.  (βλ. σχετικό ..)
Τελευταία γραμμή άμυνας και ελπίδας για μία έστω αξιόλογη ανοδική αντίδραση, αποτελεί η F2.
Αναφορικά με τον FTSE25, δεν κατάφερε να υπερβεί πειστικά ούτε την πλησιέστερη αντίσταση των 343 μον. Νέα υποχώρηση του δείκτη χαμηλότερα των 341 μον. , θα είναι κακός οιωνός ….
............................................
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΛΟΜΕΝΟΥΣ ( by THITA DELTA ) 
Τα Πτωτικά "C" κύματα είναι συνήθως καταστροφικά και ολέθρια. Είναι τρίτα κύματα και έχουν τις περισσότερες από τις ιδιότητες τους. Κατά τη διάρκεια της καταστροφικής πτώσης τους δεν υπάρχει μέρος για να κρυφτείς εκτός από τα μετρητά. Οι αυταπάτες που πραγματοποιήθηκαν στα κύματα Α και Β εξανεμίζονται και ο φόβος κυριαρχεί. Τα "C" κύματα είναι επίμονα και ευρεία.
Η υπερπώληση των ταλαντωτών και κυρίως οι αποκλίσεις τους σε βαριές μετοχές, μου δείχνουν ότι θα την δώσει την τεχνική αντίδραση θέλει δεν θέλει. Μετά την ολοκλήρωσή της θα καταδειχθεί και η πιθανή περιοχή τέλους της κατρακύλας. 
... το σχέδιο των κεριών για τον γδ είναι harami και αύριο
1) με ένα άσπρο κερί σχηματίζεται το σχέδιο three inside up (πιθανότερο)
2) με ένα μαύρο κερί γίνεται επιβεβαίωση του harami και συνεχίζεται με ορμή το "κόκκινο σενάριο"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου