Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014

ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ : ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ.

Θα ξεκινήσουμε την εβδομαδιαία ανασκόπηση από το ημερήσιο γράφημα, καθώς το σπουδαιότερο τεχνικό γεγονός κατά την εβδομάδα που πέρασε ήταν αναμφίβολα η επαναφορά του δείκτη πάνω από την μακροπρόθεσμη γραμμή τάσης S. Το μεγάλο ζητούμενο, στην πρώτη αξιόλογη διόρθωση, είναι η διατήρησή του πάνω απ’ αυτήν, Νέα παραβίασή της θ’ αποτελέσει κακό οιωνό….
Υπενθυμίζεται ότι το σημείο αφετηρίας για την ανοδική αντίδραση ήταν ακριβώς η γραμμή του λαιμού ενός εν δυνάμει σχηματισμού H&S , γεγονός που ανέβαλε και σε καμία περίπτωση δεν ακύρωσε (ακόμα) τα απαισιόδοξα σενάρια του…. τριψήφιου δείκτη. Θα παραμείνουν ως επικρατέστερα για όσο διάστημα ο δείκτης διατηρείται χαμηλότερα των ΜΚΟ200 ημ. Για την ακύρωσή τους – δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω – ότι απαιτείται η υπέρβαση της F2 . Υπό τις παρούσες πολιτικές και γεωπολιτικές συνθήκες , αν και δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την προσέγγισή της, η υπέρβασή της ωστόσο φαντάζει μάλλον ουτοπία. Θα αναθεωρήσουμε την εκτίμησή μας , μόνο εάν και εφ’ όσον διαφανούν πειστικές ενδείξεις ότι η παρούσα βουλή θα εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ταυτόχρονα βρεθεί βιώσιμη και ριζική λύση στην Ουκρανική κρίση.

Σε όσους έχουν επιλεκτική μνήμη να υπενθυμίσουμε ότι στις 8Αυγούστου, όταν ο δείκτης διασπούσε πτωτικά και με ορμή τον τοπικό βυθό των 1062 μον. ήμασταν από τα ελάχιστα χρηματιστηριακά sites ( αν όχι το μοναδικό) που χαρακτηριστικά επισημαίναμε ότι « …. Ας μην βιαστούμε να κηδεύσουμε την μεσοπρόθεσμη  τάση. Είναι ακόμα ζωντανή …. αν μας αντέξει το σκοινί , θα φανεί στο χειροκρότημα.» Το « σκοινί» , η γραμμή  λαιμού του σχηματισμού H&S, έστω προσωρινά άντεξε ….
Ο ΜΚΟ 200 εβδομάδων απέτρεψε για πολλοστή φορά τα χειρότερα , όπως ακριβώς συνέβη και κατά την διάρκεια της περιβόητης δεκαετίας του ’90.
Σχετικά με το μηνιαίο γράφημα θα επαναλάβουμε ότι στις 1030 και 924 μον. θα κριθεί η μεσο- και μακροπρόθεσμη τάση , αντίστοιχα. 
Η υπέρβαση της αντίστασης των 1149-1152 μον. αποτελεί αναμφίβολα μία εξαιρετικά σημαντική τεχν. εξέλιξη,  αλλά επειδή ο Γεν. δείκτης (σε αντίθεση με τον FTSE25) , δεν έχει ακόμα διασπάσει ανοδικά την κατερχόμενη γραμμή τάσης R , μας υποχρεώνει να θεωρούμε  ακόμα πτωτική την βραχυπρόθεσμη τάση.
Η R, είναι εξαιρετικά πιθανό να γίνει η αφετηρία για μια βραχυπρόθεσμη (?) διόρθωση , τουλάχιστον μέχρι τον εκθ.ΜΚΟ30ημ. που διέρχεται από τις 1143 μον. , ίσως και μέχρι την τοπική κορυφή των 1120-1114. Ενδεχόμενη παραβίαση των 1114 μον. θα σηματοδοτήσει –κατά πάσα πιθανότητα- το πέρας της ανοδικής αντίδρασης και την απαρχή νέου πτωτικού κύματος. Η στήριξη των 1082 μον. δεν πρόκειται ν’ αντέξει περισσότερο από 2-3 συνεδριάσεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου