Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014

ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ : ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ...( ΒΑΣ. ΜΑΡΚΑΚΗΣ )

Κατά την εβδομάδα που διανύσαμε έλαβαν χώρα σημαντικά τεχνικά γεγονότα. Κατ’ αρχάς ο δείκτης διατηρήθηκε υψηλότερα της γραμμής τάσης S , που ήταν και το μεγάλο ζητούμενο. Νέα παραβίασή της θα επιδεινώσει σημαντικά την τραυματισμένη τεχν. εικόνα. Στην συνέχεια ο δείκτης διέσπασε ανοδικά την κατερχόμενη R, γεγονός που ίσως να  υποδηλώνει ότι η ανοδική κίνηση που λαμβάνει χώρα , είναι κάτι περισσότερο από μία τυπική ανοδική αντίδραση και ότι οι πιθανότητες να τερμάτισε η πτωτική διόρθωση στις 1044 μον. , είναι μεν λίγες , αλλά όχι και αμελητέες .

Κατά την εβδομάδα που πέρασε, είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε για ακόμα μία φορά τον κόσμο των Fibonacci retracements. Προσέξτε ότι τα συγκεκριμένα, ενώ αφορούν ένα παλαιό πτωτικό κύμα , επηρεάζουν ακόμα την πορεία του δείκτη (όπως ακριβώς αναμέναμε ).
Επανειλημμένα τονίσαμε ότι ¨….οι πιθανότητες ανοδικής διάσπασης των 1185-6 μον., αν δεν προηγηθεί μία αξιόλογη διόρθωση ( σενάριο 1-2) ή έστω μια πολυήμερη συσσώρευση στα παρόντα επίπεδα, είναι σχεδόν μηδενικές.» καθώς πλην όλων των άλλων ( π.χ. ΜΚΟ50ημ. ) διέρχεται και το επίπεδο 50% του πτωτικού από τις 1328 στις 1044 μον. 
Απόλυτα φυσιολογική και αναμενόμενη λοιπόν η πτωτική διόρθωση που λαμβάνει χώρα κατά τις τρείς τελευταίες συνεδριάσεις. Δεν εμπνέει καμία ανησυχία, αρκεί να περιοριστεί στις πλησιέστερες σημαντικές στηρίξεις πέριξ των 1150 μον. που απεικονίζονται στο γράφημα. 
Θα επαναλάβω ότι, " Αν και για την κυματική ανάλυση είναι αδιανόητη η παραβίαση των 1120 μον., προκειμένου να διατηρηθεί το ανοδικό momentum( διορθώστε με αν κάνω λάθος), θεωρώ ότι εξ’ ίσου σημαντικές στηρίξεις εντοπίζονται στις 1111 , 1082 και τέλος 1062 μον.  Και για του λόγου το αληθές ….
……παραθέτω ένα παράδειγμα ( study case ) από το έτος 1997.
Προσέξτε επίσης πόσες ημέρες διήρκεσε η πολιορκία της πρώτης ( αποτυχημένης ) προσπάθειας άλωσης του f/r 50%  ( κόκκινο βέλος).
Αναφορικά με το μηνιαίο γράφημα, στα θετικά συγκαταλέγεται το γεγονός ότι, διατηρήθηκε (στο παρά πέντε) η κρίσιμη στήριξη των 1162 μον.  Δεν είναι ένα τυχαίο νούμερο. Πρόκειται για το επίπεδο διόρθωσης 23,6% της συνολικής ανοδικής κίνησης του δείκτη από τις 471 στις 1380 μον. Έχει και αυτό την σημασία του….
Αναφορικά με το εβδομαδιαίο γράφημα, εφιστώ την προσοχή σας στην αντίσταση (μαύρο βέλος) και στήριξη (πράσινο βέλος) του συστήματός μας.
Η διάσπαση της μιας  ή της άλλης ( με εβδομαδιαίο κλείσιμο) , θα βελτιώσει ή θα επιδεινώσει σημαντικά την τεχν. εικόνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου