Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014

Γρηγορείτε και προσεύχεσθε. Σε όποιον Θεό πιστεύετε. (Σ.ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ)

Καλησπέρα στους ευγενείς άνευ τίτλου και επομένως αληθώς ευγενείς.
Μήπως θυμάσαι Βασίλη τι καύσιμο είχε τότε ο πύραυλος:
Αυτό που περιγράφεις θα συμβεί σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα σε 5 χρόνια από τώρα και θα σηματοδοτήσει την Νέα Ελληνική εποχή. Τώρα ποιός θα είναι που θα στείλει το ΧΑΑ όχι στη στρατόσφαιρα αλλά στο εξωτερικό διάστημα δεν ξέρω. Μπορεί εμείς, μπορεί άλλοι, των οποίων θα είμαστε δουλοπάροικοι.
Όπως πάμε με την φορολογία και τις "μεταρρυθμίσεις" το δεύτερο ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ φαίνεται πιθανότερο.
Ένας από τους σκοπούς της συντροφιάς είναι να αποφύγομε αυτό το ενδεχόμενο.
Να δεις όμως που συμβαίνουν μυστήρια πράγματα και μου φαίνεται ότι οι τροχοί της Μοίρας των Ελλήνων έχουν αρχίσει να τρίζουν καθώς πάνε να γυρίσουν προς την ευνοϊκή πλευρά αφού εξήντλησαν την διαδρομή τους προς τα Τάρταρα. Αν την γλίτωσε αυτή η κακιασμένη η Ήρα από την οργή του Δία και την ξανατράβηξε πάνω ε, δεν θα κάνει κάτι και για μας που είμαστε σίγουρα καλύτεροι απ'αυτήν; Ακόμη κι ο Βενιζέλος.
1. Η αντιπαράθεση με την Ρωσσία καθιστά αναγκαία την εκμετάλλευση των Ελληνικών υδρογονανθράκων σε ένα σταθερό Αιγαίο.
2. Φαίνεται ότι στην Αμερική οι Νεοεποχίτες κάπου έχασαν πόντους μετά την προέλαση της IS στο Ιράκ και τον αποκεφαλισμό του δημοσιογράφου και βλέπομε τερατογενέσεις και αναδιατάξεις. Παραδείγματος χάριν τα λένε οι ΗΠΑ με το Ιράν και απ'ότι λέει η τηλεόραση του Ιράν συμφώνησαν να χτυπήσουν μαζύ την IS. Με την συναίνεση της Ρωσίας παρακαλώ. Α και να μην ξεχνάμε. Τον Άσαντ δεν τον πειράζουν πια.
Το BBC που έβλεπε μόνο κυβερνητικές θηριωδίες, τώρα βλέπει και θηριωδίες της IS. Σημαντικό το να ξαναβρίσκει μερικά δέκατα δημοσιογραφικής όρασης το BBC. Δίνει τον τόνο στην ορχήστρα όπως ο μαέστρος.
3. Απ'ότι φαίνεται οι Ρωσόφονοι της Ουκρανίας σταθεροποιούν την στρατιωτική κατάσταση και κερδίζουν σημαντικές τακτικές προς το παρόν νίκες αλλά με την φόρα που έχουν μπορεί κάλλιστα να τις μετατρέψουν σε στρατηγικές. Στο Μινσκ δες την φωτογραφία του Πούτιν και του Ποροσένκο.
Ο πρώτος χαμογελάει πονηρά, μοχθηρά θα έλεγα αλλά δικαιολογημένα, και δεύτερος φαίνεται να επείγεται να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα. Τι να τα κάνεις τα επίσημα πρακτικά.
Η ΕΕ αλλάζει στάση και από αντιρωσσική γίνεται "ουδέτερη" όπως είπε αυτή η ξερακιανή εκπρόσωπος της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ. Κάτι σαν θηλυκός Ρομπάϊ. Κατά παραγγελία των ΗΠΑ βέβαια.
Αυτό σημαίνει ότι η Ουκρανική κρίση στην χειρότερη περίπτωση δεν θα κλιμακωθεί περαιτέρω και στην καλύτερη τα πράγματα θα ησυχάσουν και θα αρχίσουν διαπραγματεύσεις και εξομάλυνση των σχέσεων Δύσης Ρωσίας με μεγάλο χαμένο τους καθεστωτικούς του Κιέβου.
4. Έχουν καταλάβει επιτέλους εκεί έξω ότι η IS δεν περιορίζεται στην Μέση Ανατολή αλλά έχει βάλει στο μάτι ΚΑΙ την Ευρώπη αρχής γενομένης από τα Βαλκάνια και εν συνεχεία χώρες που έχουν μεγάλους μουσουλμανικούς πληθυσμούς όπως η Γερμανία, η Γαλλία και βεβαίως η Αγγλία.
Αυτό μας ξαναδίνει γεωστρατηγικό ρόλο στον νέο εχθρό και κάποια διαπραγματευτικά επιχειρήματα.
Μπορούμε να ελπίζομε σε σκλήρυνση της στάσης απέναντι στην λαθρομετανάστευση.
5. Ο Νταβούτογλου παραμένει σιωπηλός καθώς βλέπει ότι οι κύριοι παίκτες ΗΠΑ και Ρωσία μπορεί να επαναπροσεγγίσουν αλλήλους, έστω και "οπορτουνιστικά" και να βάλουν στον πάγο τα σχέδιά του για Αιγαίο και Θράκη, καθώς θα γίνει δυσδιάκριτη η αλυτρωτική κίνηση των μουσουλμάνων της Θράκης από τον μουσουλμανικό φονταμενταλισμό του IS. Στην ουσία θα επρόκειτο για πρώτης τάξεως ευκαιρία διείσδυσης στα Βαλκάνια για την δεύτερη μέσω στρατολόγησης μελών. Αυτό το καταλαβαίνει και η ΜΙΤ που θα τους εξόπλιζε και θα δημιουργούσε προβοκάτσιες.
Για να δούμε. Γρηγορείτε και προσεύχεσθε. Σε όποιον Θεό πιστεύετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου