Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014

ΕΝΔΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΑ ΣΧΟΛΙΑ .........

Γεν. δείκτης - ΩΡΑ 12.00- Πολιορκία της σημαντικής αντίστασης των 1149-1152 μον...

DAX - ΩΡΑ 12.25 - Τεστάρει ( ή έτσι θέλω να ελπίζω) τον μόλις χθές διασπασθέντα ανοδικά εκθ. ΜΚΟ200 ημ. 
ΕΤΕ - ΩΡΑ 12.30 - Ανέκρουσε πρύμναν ενώπιον της F2 ...
OTE - ΩΡΑ 12.46- Που πάς ρε Καραμήτρο !!!!
-----------------------------------------------
ARK : 
Να ενημερώσω ότι σήμερα στο jackson hole (τρύπα/τρώγλη του Ιακώβου όνομα κι αυτό για τέτοια συνάντηση) διεξάγεται το ετήσιο συμπόσιο των Κεντρικών Τραπεζιτών.
Στις 17:00 μιλάει η Yellen και αναμένεται να δώσει κάποιο στίγμα για τη χρονική στιγμή της έναρξης ανόδου των Αμερικανικών επιτοκίων ή αν θα λειάνει τα πρακτικά της FED του Ιουλίου.
Στις 21:30 μιλάει ο super Mario και η ομιλία του αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον μιας και υπάρχει περίπτωση να ανοίξει θέμα τόσο QE όσο και επαναγοράς από την ΕκΤ κρατικών ομολόγων. Να υπενθυμίσω ότι ο Draghi βρίσκεται πλέον υπό τη δαμόκλειο σπάθη της ασθενικής ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Οικονομίας όσο και του αποπληθωρισμού. Ένα στοιχείο που προστέθηκε είναι ο δείκτης PMI που έπεσε στο 52,8 (χαμηλό έτους) ενώ και η Γερμανική οικονομία στο β' τρίμηνο παρουσίασε ύφεση 0,2% αν και σε ετήσια βάση σημειώνει ανάπτυξη 0,8% (αναμενόμενη από τους επενδυτές στο 1,5%).
Εάν σήμερα το βράδυ ο Draghi εξαγγείλει ένα QE ή επαναγορά κρατικών ομολόγων, πόση αξία θα έχει η οποιαδήποτε ανάλυση που έχει γίνει πριν; Πόση αξία θα έχουν ακόμη και τα ίδια τα stress test των τραπεζών όταν η αγορά θα βρεθεί με μια τρελή ρευστότητα;
Το κακό με τις αναλύσεις είναι ότι προβλέπουν το μέλλον στηριζόμενες σε ιστορικά στοιχεία. Το μέλλον όμως είναι δυναμικό γεμάτο εκπλήξεις και αναπάντεχες στροφές. Λες ο Champairlen να συμπεριφερόταν με τον ίδιο τρόπο στον Χίτλερ εάν γνώριζε το μέλλον; Λες ο Ναπολέων να έστελνε μόνο ένα αγγελιοφόρο στη μάχη του Βατερλώ για την κίνηση της πτέρυγας του (το κουτσάλογο του μέσα).

------------------------------------
SOLWN
Γεν. δείκτης – ΩΡΑ 14.55 – Για λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς την δόξα τραβά …
Γεν. δείκτης- ΩΡΑ 15.28- Σε απόσταση αναπνοής από την κατερχόμενη γραμμή τάσης R...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου