Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014

TANGO ARGENTINO ....

"Το αργεντίνικο ταγκό είναι ένας αυτοσχεδιαστικός χορός που βασίζεται σε τέσσερα θεμελιώδη στοιχεία: το βάδισμα, τις στροφές, τα σταματήματα και τις διακοσμητικές κινήσεις.
Ο χορός μοιάζει με παζλ που κάθε φορά συναρμολογείται με διαφορετικό τρόπο. Κάθε παρτενέρ προσθέτει το δικό του στιλ και σκέρτσο και έτσι ο χορός αποκτά περισσότερο ενδιαφέρον και οι φιγούρες γίνονται απροσδόκητες, ξαφνιάζοντας τους θεατές, αλλά και τους ίδιους τους χορευτές. Παρ' όλο που όλοι οι χορευτές ακολουθούν κάποιους συγκεκριμένους «κανόνες» όσον αφορά στον χορό, είναι αδύνατο να γνωρίζουν πώς ακριβώς θα δομηθεί ο χορός, με ποιες κινήσεις θα «διακοσμήσει» κάθε παρτενέρ τον χορό ή πως θα εκφραστεί πάνω στη μουσική.
Οι χιλιάδες εκπλήξεις που μπορεί να επιφυλάσσει ο ένας παρτενέρ στον άλλο, είναι που κάνουν το αργεντίνικο ταγκό τόσο εθιστικό. Και οι δύο παρτενέρ συμμετέχουν στη διαμόρφωση του χορού. Δεν είναι απλά «διεύθυνση ακολούθηση», αλλά ένα παιχνίδι επικοινωνίας ανάμεσα στην ντάμα και τον καβαλιέρο....."

Οφείλουμε πάντως να το αναγνωρίσουμε στον δείκτη….στην κατηφόρα τα πάει καλύτερα ….
Η παραβίαση των 1177 μον. , επιδείνωσε ραγδαία την τεχν. εικόνα. Η παρτίδα σώζεται ακόμα και τώρα (καλέ μου φίλε THITA DELTA) όμως, οι πιθανότητες έχουν μειωθεί σημαντικά. Θα πρέπει να διατηρηθεί ανέπαφη η στήριξη των 1156 (78,6 % ) και στην συνέχεια να διασπαστεί ανοδικά η σημαντική και κρίσιμη αντίσταση των 1192 μον. που όμως υπό τις παρούσες συνθήκες φαντάζει μάλλον δύσκολη υπόθεση.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου