Κυριακή, 6 Ιουλίου 2014

FTSE25 - ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ....(ΒΑΣ. ΜΑΡΚΑΚΗΣ )

Στις 385 μον. εντοπίζεται η πλησιέστερη στήριξη του δείκτη, σύμφωνα με το μηνιαίο γράφημα. Ενδεχόμενη παραβίασή της θα τον οδηγήσει μάλλον προς τις 365 μον. όπου συγκλίνουν σημαντικές στηρίξεις , μεταξύ άλλων εκείνη του συστήματός μας και η ανερχόμενη γραμμή τάσης S. 
Η πλησιέστερη αντίσταση εντοπίζεται στις 430 μον. Η υπέρβασή της θα οδηγήσει τον δείκτη για ακόμα μία φορά στην διαγώνιο γραμμής τάσης R, γεγονός που θα πρέπει να εκληφθεί μάλλον ως ευκαιρία για πωλήσεις. 
Ιδιαίτερη μνεία χρήζει η πράσινη διαγώνιος. Σε αυτήν θα κριθεί ενδεχομένως η μακροπρόθεσμη πορεία του δείκτη. Αν και θεωρώ ότι το χειρότερο σενάριο για τον δείκτη εξαντλείται πέριξ των 260 μον.(66% διόρθωση) , εν τούτοις ενδεχόμενη προσέγγιση των προαναφερόμενων γραμμών τάσης, θ’ αποτελέσει μάλλον αγοραστική ευκαιρία (μέχρι αποδείξεως τουναντίον). 

Όσο αφορά το εβδομαδιαίο γράφημα, η στήριξη του συστήματός μας ( πράσινο βέλος) έκανε για ακόμα μία φορά το θαύμα της. Έγινε η αφετηρία για μία αξιόλογη ανοδική αντίδραση, επαληθεύοντας τον χρησμό της εβδομαδιαίας μας ανασκόπησης : « Η επαφή του δείκτη με την στήριξη του συστήματός μας , αποτελεί μια καλή αφορμή – αν όχι για την περάτωση της πτωτικής διόρθωσης- , τουλάχιστον για μία βραχυπρόθεσμη ανοδική αντίδραση.»
Επανέρχομαι και στον σχηματισμό διπλής κορυφής ( μικρά μαύρα βέλη)  για να επαναλάβω  ότι είναι, ότι χειρότερο μπορεί να προκύψει σε ένα εβδομαδιαίο γράφημα. Έως ότου αναιρεθεί, οι short θα έχουν το πάνω χέρι. Για την αναίρεσή του απαιτείται η υπέρβαση της γραμμής του λαιμού του σχηματισμού , δηλ. των 403 -410 μον. με εβδομαδιαίο κλείσιμο. Το γεγονός δε ότι ελάχιστα υψηλότερα των 410 μον. και πιο συγκεκριμένα  από τις 413 μον. διέρχεται η αντίσταση του συστήματός μας, καθιστά την υπέρβασή της εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. 
Η υπέρβαση των 410-413 μον. ( επαναλαμβάνω με εβδομαδιαίο κλείσιμο) , αν και φαντάζει δύσκολη, εν τούτοις αποτελεί το απόλυτο stop loss για τους short !!! Για τους contrarians αποτελεί μία εξαιρετική περιοχή για να δοκιμάσουν την τύχη τους, με μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας. 

Η αδυναμία πειστικής διάσπασης της αντίστασης του συστήματός μας και η άμεση επαναφορά του δείκτη χαμηλότερά της αποτελεί ένδειξη αδυναμίας. Ας ελπίσουμε ότι  οι πλησιέστερες στηρίξεις των 401 και 399 μον.( εκθ.ΜΚΟ30 ημ. και εκείνη του συστήματός μας ) θα τερματίσουν την πτώση και θα γίνουν η αφετηρία για συνέχιση της ανοδικής πορείας του δείκτη προς την κατερχόμενη γραμμή R1(σενάριο αρκετά πιθανό). 
Ενδεχόμενη υπέρβασή της R1 θα βελτιώσει την τεχν. εικόνα , όμως για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για τις προθέσεις του δείκτη, οφείλει να διασπάσει και τις 423 μον., γεγονός που προϋποθέτει σημαντική είδηση- καταλύτη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου