Κυριακή, 27 Ιουλίου 2014

FTSE25 - ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ...(ΒΑΣ. ΜΑΡΚΑΚΗΣ)

Η διατήρηση ανέπαφης της εστίας των 365 μον. (απ’ όπου διέρχεται όχι μόνο η μακροπρόθεσμη γραμμή τάσης, αλλά και η στήριξη του συστήματός μας στο μηνιαίο γράφημα), αποτελεί αναμφίβολα μια θετικότατη εξέλιξη. Η μεσο-μακροπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική και μαζί μ’ αυτήν διατηρούνται – αν και ψαλιδισμένες- βάσιμες οι ελπίδες μας.
Όπως όλα δείχνουν και εκτός απροόπτου ο Ιούλιος θα κλείσει πέριξ ή υψηλότερα της μηνιαίας στήριξης των 384-5 μον.  Στην αντίθετη περίπτωση θα ήταν η πρώτη φορά τους τελευταίους 26 μήνες , που θα παραβιάζονταν μηνιαία στήριξη με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται ….

Αναφορικά με το εβδομαδιαίο γράφημα, έχουμε να επισημάνουμε ότι η τάση παραμένει ακόμα πτωτική. Για την αλλαγή της απαιτείται ένα τουλάχιστον κλείσιμο υψηλότερα της αντίστασης του συστήματός μας που διέρχεται από τις 403 μον. 
Όσο αφορά το ημερήσιο γράφημα η τάση είναι πλέον  ανοδική αλλά απομένει να επιβεβαιωθεί. Στην πρώτη αξιόλογη διόρθωση θα πρέπει να διατηρηθούν ανέπαφες οι σημαντικές στηρίξεις που περικλείονται στην ζώνη 387-384 και να γίνουν η αφετηρία για το επόμενο ανοδικό κύμα. Τότε και μόνο τότε θα μπορέσουμε με σχετική ασφάλεια να ισχυριστούμε ότι η ανοδική αντίδραση που ξεκίνησε από τις 365 μον. δεν ήταν μια …φωτοβολίδα. 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΛΟΜΕΝΟΥΣ 

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ LONG
Γλυτώσατε στο παρά πέντε τα χειρότερα. Να θυμόσαστε ότι «Η τύχη χτυπάει την πόρτα σας μόνο μια φορά, αλλά η ατυχία έχει πολύ μεγαλύτερη υπομονή.» (Αρκάς) Μειώστε την θέση σας σταδιακά και διαδοχικά, στις ζώνες αντίστασης των 393-398 και 406-409 μον. έως ότου ξεκαθαρίσει το τεχνικό τοπίο, ή οφείλετε να την κλείσετε εσπευσμένα, σε ενδεχόμενη παραβίαση των 384 μον. Υποχώρηση του δείκτη χαμηλότερα της στήριξης του συστήματός μας θα σηματοδοτήσει νέο πτωτικό κύμα σε εξέλιξη και αυτήν την φορά δεν θα έχετε καμία απολύτως δικαιολογία…
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ SHORT 
Σε αντίθεση με την απληστία σας, τα τεράστια κέρδη σας εξανεμίστηκαν μόλις σε δύο συνεδριάσεις (σας θυμίζει κάτι ?)….Δεν είσαστε πια οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού, γεγονός που σας στοιχίζει περισσότερο και από τις δυνητικές μελλοντικές ζημιές. Όσοι έχετε τις οικονομικές και κυρίως τις ψυχικές δυνάμεις , διπλασιάστε την θέση σας στην ζώνη 393-398 προσδοκώντας μία διόρθωση μέχρι τις 387-384 μον. όπου θα σας δοθεί η ευκαιρία να την κλείσετε με …αμυχές. Αν έχετε θέσει ως stop loss τις 406-7 μον. θα σας πρότεινα να το μεταθέσετε δύο μόλις μονάδες υψηλότερα, δηλ. στις 409 μον. Έχω τους λόγους μου…
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ CONTRARIANS
Η λήψη αντίθετων θέσεων (short) στην ζώνη 393-398 μον. είναι πολύ πιθανό να σας αποφέρει ένα καλό μεροκάματο της τάξης των 10 μον. Αυστηρό stop loss, κλείσιμο υψηλότερο των 398 μον.

Καλή τύχη σε όλους , σε όποιο στρατόπεδο και αν ανήκετε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου