Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2014

FTSE25 – ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Η ΤΑΣΗ , ΘΕΛΕΙ (ΑΚΟΜΑ) ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΛΛΗ !!!

Μικρό αλλά λευκό το μηνιαίο candlestick . Λοξοκοιτάζει προς την γραμμή τάσης R, εκτός και αν ο δείκτης πάσχει από στραβισμό και ξαφνικά βρεθούμε στην.... «αγκαλιά» της S.  Εξ’ ίσου πιθανά και τα δύο σενάρια, αν και η διαίσθησή μου ( και μόνο) , δίνει λίγες  περισσότερες πιθανότητες στο αισιόδοξο σενάριο, αρκεί να μην λάβει χώρα κάποιο απρόοπτο γεγονός στην εγχώρια πολιτική σκηνή ή στις διεθνείς αγορές. Δυστυχώς ούτε το ένα, αλλά ούτε και το άλλο μπορούμε ν’ αποκλείσουμε , γι’ αυτό θα είναι κακοτράχαλος και δύσβατος ο δρόμος σε ενδεχόμενη ανοδική πορεία του δείκτη. Στον αντίποδα , η κατηφορική πορεία θα είναι εξαιρετικά εύκολη , καθώς όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, είναι καχύποπτοι και με το δάχτυλο στην σκανδάλη.

Όσο αφορά το εβδομαδιαίο γράφημα, η στήριξη του συστήματός μας ( πράσινο βέλος) έκανε για ακόμα μία φορά το θαύμα της. Έγινε η αφετηρία για μία αξιόλογη ανοδική αντίδραση, επαληθεύοντας τον χρησμό της εβδομαδιαίας μας ανασκόπησης : « Η επαφή του δείκτη με την στήριξη του συστήματός μας , αποτελεί μια καλή αφορμή – αν όχι για την περάτωση της πτωτικής διόρθωσης- , τουλάχιστον για μία βραχυπρόθεσμη ανοδική αντίδραση. Οι πιθανότητες να κλείσει η νέα εβδομάδα με έστω μικρά κέρδη την ερχόμενη Παρασκευή είναι μεγάλες, ακόμα και αν κινηθεί πτωτικά κατά τις πρώτες συνεδριάσεις της ….» 
Επ’ ευκαιρίας επανέρχομαι και στον σχηματισμό διπλής κορυφής ( μικρά μαύρα βέλη)  για να επαναλάβω  ότι είναι, ότι χειρότερο μπορεί να προκύψει σε ένα εβδομαδιαίο γράφημα. Έως ότου αναιρεθεί, οι short θα έχουν το πάνω χέρι. Για την αναίρεσή του απαιτείται η υπέρβαση της γραμμής του λαιμού του σχηματισμού , δηλ. των 403 -410 μον. με εβδομαδιαίο κλείσιμο. Το γεγονός δε ότι ελάχιστα υψηλότερα των 410 μον. και πιο συγκεκριμένα  από τις 413 μον. διέρχεται η αντίσταση του συστήματός μας, καθιστά την υπέρβασή της εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση.
Η υπέρβαση των 410-413 μον. ( επαναλαμβάνω με εβδομαδιαίο κλείσιμο) , αν και φαντάζει δύσκολη, εν τούτοις αποτελεί το απόλυτο stop loss για τους short !!! Για τους contrarians αποτελεί μία εξαιρετική περιοχή για να δοκιμάσουν την τύχη τους, με μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας για ένα καλό μεροκάματο ( του τρόμου).
Αναφορικά με το ημερήσιο γράφημα, η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει ακόμα πτωτική , παρά το γεγονός ότι ο δείκτης διέσπασε ανοδικά την στήριξη του συστήματός μας (πράσινο βέλος) και τον εκθ.ΜΚΟ30 ημ. ( μετατρέποντάς τις στις πλησιέστερες στηρίξεις) , καθώς δεν κατάφερε να κλείσει υψηλότερα της αντίστασης του συστήματός μας (μαύρο βέλος).
Έτσι κι’ αλλιώς από αύριο Πέμπτη, αρχίζουν τα δύσκολα. Ο δείκτης έχει να αντιμετωπίσει την διακεκαυμένη ζώνη που οριοθετείται από την οριζόντια αντίσταση των 403 έως την κατερχόμενη γραμμή τάσης R1 

Επανέρχομαι και επαναφέρω το ερώτημά μου προς τους κυματιστές της παρέας. Είναι  διαβολικές συμπτώσεις τα εβδομαδιαία κλεισίματα που επισημαίνονται με κίτρινα βέλη ?

Τελειώνοντας, θα ήθελα να ολοκληρώσω την ανάλυση με ένα πανοραμικό πλάνο του εβδομαδιαίου γραφήματος του Γεν. δείκτη , με τις στηρίξεις και τις αντιστάσεις του συστήματός μας. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου