Τρίτη, 1 Ιουλίου 2014

FTSE25- ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ 200ΡΗ ...

Η ανοδική αντίδραση του δείκτη από την στήριξη του συστήματός μας στο εβδομαδιαίο γράφημα (πράσινο βέλος), αφήνει κάποιες αμυδρές ελπίδες ότι η πτωτική διόρθωση , ενδέχεται να ολοκληρώθηκε.
Θα επαναλάβουμε ότι η πτωτική διάσπαση των 403 μον. ενεργοποίησε τον σχηματισμό διπλής κορυφής στις 423 μον. (μαύρα βέλη), με αποτέλεσμα την ραγδαία επιδείνωση της τεχν. εικόνας και την αλλαγή της βραχυπρόθεσμης τάσης σε πτωτική. Για την αναίρεση του σχηματισμού απαιτείται η ανοδική διάσπαση της γραμμής του λαιμού του,  δηλ. των 403-410 μον. με ένα τουλάχιστον εβδομαδιαίο κλείσιμο.
Αναφορικά με το ημερήσιο γράφημα έχουμε να επισημάνουμε ότι η τάση είναι ακόμα έντονα καθοδική, καθώς ο δείκτης διακυμαίνεται όχι μόνο κάτω από την αντίσταση του συστήματός μας ( μαύρο βέλος) αλλά κάτω και από την στήριξή του , που συνέπεσε να διέρχεται από την αντίσταση των 396 μον. (38,2% του ΕΖ) .
Σε ενδεχόμενη συνέχιση της ανοδικής πορείας και κατά την αυριανή συνεδρίαση της Τρίτης (σενάριο αρκετά πιθανό) , εφιστώ την προσοχή σας κατά την επαφή του δείκτη με τον εκθ. ΜΚΟ30 ημ. που διέρχεται από τις 401 μον. Δύο μονάδες υψηλότερα, από τις 403 μον., διέρχεται αφ’ ενός μεν η αντίσταση του συστήματός μας αλλά και η γραμμή του λαιμού του περιβόητου σχηματισμού της διπλής κορυφής. Γι’ αυτόν τον λόγο, είναι πάρα πολύ πιθανό στην ζώνη 401-403 να εκδηλωθούν μαζικές ρευστοποιήσεις προς κατοχύρωση κερδών από τους βραχυπρόθεσμους. Η εν λόγω περιοχή αποτελεί αξιόπιστο σχετικά stop loss για τους short
Η πλησιέστερη κρίσιμη και σημαντική στήριξη εντοπίζεται στις 393 μον. απ’ όπου διέρχεται ο ανακαταληφθείς απλός ΜΚΟ200 ημ. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις τεχν. ανάλυσης για να κατανοήσει κάποιος την σημασία διατήρησης απαραβίαστης της ζώνης των ΜΚΟ200 ημ., δηλ. των 393-386 μον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου