Σάββατο, 26 Ιουλίου 2014

ΓΚΡΙΖΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ DAX ….

Η «ευαισθησία» μου στις διπλές κορυφές των εβδομαδιαίων γραφημάτων είναι γνωστή. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τριπλή κορυφή. Ακόμα περισσότερο  όταν επί τρείς εβδομάδες λαμβάνουν χώρα αλλεπάλληλες αποτυχημένες προσπάθειες υπέρβασης της γραμμής του λαιμού του σχηματισμού, δηλ. των 9815 μον. που ως γνωστόν αποτελεί ελάχιστη προϋπόθεση για την ακύρωση του σχηματισμού. 
Εξ’ άλλου και το γεγονός  υποχώρησης του δείκτη χαμηλότερα της τοπικής κορυφής των 9794 μον. για τέταρτη εβδομάδα , έχει ξεπεράσει τα αποδεκτά χρονικά όρια , ενός αθώου pullback …
Για όσο διάστημα διατηρείται υψηλότερα της διαγωνίου γραμμής τάσης S1 ας είμαστε ανεκτικοί μαζί του και ας του δώσουμε λίγο χρόνο ακόμα. Όμως ενδεχόμενη παραβίαση των 9565 μον. ( μιν. στόχος του σχηματισμού) θα πρέπει να μας προβληματίσει. 
Εν κατακλείδι , θεωρώ ότι για όσο διάστημα ο Γερμανικός δείκτης διατηρείται χαμηλότερα των 9794-9815 μον., υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να λάβει χώρα αξιόλογη ( χρονικά και ποσοτικά) διόρθωση ή ακόμα και να τερμάτισε ένας ακόμα πολυετής ανοδικός χρηματιστηριακός κύκλος, με ότι αυτό συνεπάγεται για το Ελληνικό χρηματιστήριο.  Το μεγάλο ζητούμενο είναι, ένα τουλάχιστον εβδομαδιαίο κλείσιμο υψηλότερα των 9794-9815 μον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου