Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014

ΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΠΩΛΗΤΕΣ ???

Παλιό αλλά πάντα επίκαιρο το ερώτημα : Τι ξέρουν οι πωλητές ? Ίσως η απάντηση είναι απλή. Δεν χρειάζεται ν’ αναζητήσουμε κάποια σκοτεινά κέντρα που αποφάσισαν να διαλύσουν την αγορά και να αφανίσουν τα χαρτοφυλάκια. Η υποτιμητική κερδοσκοπία, είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.

Θα επαναλάβουμε από το  χθεσινό σχόλιο ότι «….Όπως όλα δείχνουν και εκτός απρόοπτης ευχάριστης έκπληξης , ο Ιούλιος μάλλον αποφάσισε να δοκιμάσει  τις αντοχές της S. Η R ,….μπορεί να περιμένει !!!»
Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι η κρίσιμη στήριξη για την μεσομακροπρόθεσμη τάση δεν είναι η S – χωρίς να υποτιμώ την αξία της – αλλά η ανερχόμενη πράσινη γραμμή τάσης που απεικονίζεται στο γράφημα. Το γιατί περιγράφεται στην ανάρτηση με τίτλο « Χωρίς λόγια».
Ο σχηματισμός της διπλής κορυφής στις 426 μον. ρίχνει βαριά την σκιά του στο εβδομαδιαίο γράφημα. Η απόπειρα αναίρεσής του κατά την ανοδική αντίδραση της περασμένης εβδομάδας απέτυχε , καθώς τερμάτισε στα όρια της γραμμής του λαιμού του σχηματισμού.
Η πτωτική διάσπαση της στήριξης του συστήματός μας- εάν και εφ’ όσον επιβεβαιωθεί στο τέλος της εβδομάδας- θ’ αποτελέσει  μία ακόμα αρνητική εξέλιξη.
Ο δείκτης συνέχισε και σήμερα την πτώση του με ηπιότερους ρυθμούς καθώς προσέγγισε την ισχυρή και κρίσιμη στήριξη των 375 μον. Είναι πολύ πιθανό να γίνει αφετηρία για μία έστω βραχυπρόθεσμη ανοδική αντίδραση , που όμως θα είναι τεχνικής φύσεως αν δεν καταφέρει να υπερβεί τις πρώτες αντιστάσεις των 387-390 μον.
Στα αξιοσημείωτα τεχνικά γεγονότα η παραμονή του δείκτη για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα χαμηλότερα των ΜΚΟ200 ημ. Είναι απλά ζήτημα χρόνου να δοκιμαστούν ξανά, σαν αντιστάσεις πλέον…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου