Σάββατο, 26 Ιουλίου 2014

ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ : ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ …(ΒΑΣ. ΜΑΡΚΑΚΗΣ)

Το καλοκαιρινό ράλι που προσδοκούσαμε με το άρθρο του περασμένου Σαββάτου με τίτλο «ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΡΑΛΙ ?» , βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ο ελάχιστος στόχος που είχαμε προσδιορίσει στις 1220 μον., επιτεύχθηκε μέσα σε μόλις δύο συνεδριάσεις.
Όλα, μα όλα, τα σενάρια που εκπονήσαμε στο άρθρο της Δευτέρας 21 Ιουλίου με τίτλο « Ασκήσεις επί χάρτου» πιθανολογούσαν την αφετηρία του από τις 1138 μον. όπως πράγματι συνέβη…. Όλα εκτός από ένα, που αποδείχθηκε  μοιραίο καθώς το θεωρήσαμε ως το πιθανότερο και πάνω σε αυτό στηρίξαμε την στρατηγική μας, με οδυνηρές συνέπειες για όσους δεν είχαν γρήγορα αντανακλαστικά. Εκείνο που ήθελε την έναρξη της ανοδικής αντίδρασης από τις 1120 μον. Φευ ….
Η ανοδική αντίδραση εντάσσεται ακόμα μέσα στα πλαίσια  διόρθωσης στην προηγηθείσα πτώση, ανάλογη με εκείνη που έλαβε χώρα τέσσερις εβδομάδες νωρίτερα και τερμάτισε στις 1257 μον. ( 61,8%).
Για όσο διάστημα ρίχνει βαριά την σκιά του στο εβδομαδιαίο γράφημα, ο σχηματισμός της διπλής κορυφής στις 1306 μον. και ο δείκτης παραμένει χαμηλότερα των 1220-40 μον. θα υπερτερούν σαφέστατα τα απαισιόδοξα σενάρια. Το γιατί….
…..είναι πολύ εύκολο να το διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι , στο παραπάνω παράδειγμα από το αλήστου μνήμης έτος 1999. Μελετήστε το…Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται, όμως διδάσκει….
Αναφορικά με το εβδομαδιαίο γράφημα έχουμε να επισημάνουμε ότι μετά την παραβίαση της στήριξης του συστήματός μας, η τάση παραμένει πτωτική. Για την αλλαγή της απαιτείται ένα τουλάχιστον εβδομαδιαίο κλείσιμο υψηλότερα της αντίστασής του ( μαύρο βέλος), που διέρχεται πέριξ των 1243 μον. 
Σημαντική και κρίσιμη στήριξη για την συνέχιση της ανοδικής πορείας του δείκτη εντοπίζεται στις 1192 μον. Είναι απλά ζήτημα χρόνου η δοκιμασία της…
Ημερήσιο γράφημα : Θα χρειαζόντουσαν πολλές ώρες για να απαριθμήσω τις σημαντικές αντιστάσεις που διέσπασε ο δείκτης κατά την συνεδρίαση της Παρασκευής. Άλλες φορές για την υπέρβασή τους , για κάθε μία απ’ αυτές, χρειάστηκε πολύς χρόνος και χρήμα…. 
Με μία μεγαλειώδη ανοδική κίνηση ο δείκτης προσέγγισε το κάτω όριο της διακεκαυμένης ζώνης 1218 -1233 μον., όπου εάν και εφ’ όσον πρόκειται για διορθωτική κίνηση στην προηγηθείσα πτώση , θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για τον τερματισμό της , (αν και δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι η τιμή στόχος του διπλού βυθού είναι 10 μον. υψηλότερα). Από εκεί διέρχονται πολλές και ισχυρότατες αντιστάσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους ΜΚΟ 200 ( 1218 μον.) και 50 ημ. (1214 μον.) , το 50% F/R του πτωτικού ΔΕ ( 1220 μον.) και εκείνο του ΖΗ ( 1233 μον.)
Οι πλησιέστερες στηρίξεις εντοπίζονται στις 1210 μον. (ασθενής), 1200 ( εκθ. ΜΚΟ30 ημ.) και 1192-90 μον. Εκτιμώ ότι , τουλάχιστον οι δύο πρώτες θα δοκιμαστούν από τις πρώτες ώρες της νέας εβδομάδας και ότι η πορεία του δείκτη θα κριθεί στην τρίτη. Θεωρώ ότι η μέγιστη αποδεκτή διόρθωση για την συνέχιση της ανοδικής πορείας του δείκτη είναι μέχρι και τα επίπεδα των 1192-90 μον. Το ανοδικό gap στα 1177 μον. θα λειτουργήσει σαν στήριξη , όμως το παιχνίδι μάλλον θα έχει ήδη κριθεί….

Το Ημερολόγιο προτείνει : "O Ιούλιος κρίνει την πορεία του Χρηματιστηρίου της Αθήνας" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου