Σάββατο, 5 Ιουλίου 2014

ΓΔ – « ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΞΕΚΟΛΛΗΣΟΥΜΕ .......ΑΠΟ ΤΑ ΡΗΧΑ !!! » (Β. ΜΑΡΚΑΚΗΣ)

Ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από το άρθρο του Μ. Γελαντάλι στο Euro2day.gr 
Αργά , βασανιστικά αργά, σαν τους σολομούς κόντρα στο ρέμα τα candlesticks του γενικού δείκτη  , ανηφορίζουν με εμφανή δυσκολία το καλά αφοριζόμενο κανάλι. Η έξοδός τους από τις «όχθες» R και S ,  θ’ αποτελέσει ένα εξαιρετικά σημαντικό τεχνικό γεγονός.

Για όσο διάστημα ο δείκτης διατηρείται υψηλότερα των ανερχόμενων γραμμών τάσης και δεν δίνει κλεισίματα χαμηλότερα της στήριξης του συστήματός μας , η μακροπρόθεσμη τάση θα παραμένει ανοδική.
Άκρως διαφωτιστικό το παραπάνω εβδομαδιαίο γράφημα του δείκτη. Η παραβίαση της στήριξης ( πράσινο βέλος) ή της αντίστασης του συστήματός μας (μαύρο βέλος) , κατά πάσα πιθανότητα θα καθορίσει την πορεία του και την τύχη του, για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το γεγονός δε ότι πολύ κοντά από την αντίσταση διέρχεται και η γραμμή του λαιμού του σχηματισμού της διπλής κορυφής (μικρά μαύρα βέλη) , αυξάνει κατακόρυφα την σημασία της υπέρβασης ή μη , των 1271 μον. 
Για όσο διάστημα διατηρείται ενεργός ο σχηματισμός της διπλής κορυφής στις 1305-6 μον. , η κατάσταση θα παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνη. Για την ακύρωσή του απαιτείται ένα τουλάχιστον εβδομαδιαίο κλείσιμο υψηλότερα της γραμμής του λαιμού δηλ. των 1271 ή έστω υψηλότερα του ενδοσυνεδριακού χαμηλού των 1247 μον. 
Το γιατί επιμένω τόσο πολύ στο εβδομαδιαίο κλείσιμο υψηλότερα των 1271 μον. είναι εύκολο να το αντιληφθείτε με το παραπάνω παράδειγμα του 2011 . Ο χρόνος στο εξής θα λειτουργεί εις βάρος του αισιόδοξου σεναρίου. . Εντός των επομένων δύο εβδομάδων , ο δείκτης πρέπει να αποδείξει ότι η ανοδική αντίδραση που λαμβάνει χώρα τις τελευταίες συνεδριάσεις είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό retest του διασπασθέντος σχηματισμού, όπως στην περίπτωση του παραδείγματός μας. 
Σύμφωνα πάντα με το εβδομαδιαίο γράφημα άλλες σημαντικές και κρίσιμες αντιστάσεις εντοπίζονται στις 1306 και 1341 μον. 
Κατά την εβδομάδα που πέρασε ο δείκτης κινήθηκε ανοδικά με αφετηρία τον απλό ΜΚΟ200 ημ. και αφού διέσπασε τις πρώτες αντιστάσεις ,( τον εκθ.ΜΚΟ 30 ημ. , την οριζόντια των 1247 μον. και οριακά την αντίσταση του συστήματός μας ) , ολιγοψύχησε ενώπιον της σημαντικής αντίστασης των 1258 και ετράπη σε φυγή.
Για όσο διάστημα διατηρείται υψηλότερα της ζώνης που οριοθετείται από τον εκθ.ΜΚΟ30 ημ. (1243 μον.) και της στήριξης του συστήματός μας που σήμερα διέρχεται από τις 1233 μον. θα υπάρχουν βάσιμες ελπίδες κατάκτησης υψηλοτέρων των προσφάτων, επιπέδων. 
Για την βελτίωση της βραχυπρόθεσμης τάσης που παραμένει πτωτική απαιτείται η υπέρβαση των αντιστάσεων που απεικονίζονται στο γράφημα και περικλείονται στην διακεκαυμένη ζώνη 1258-1280 μον. Ιδιαίτερης μνείας χρήζει η κατερχόμενη γραμμή τάσης R1 Αντίθετα για την επιδείνωσή της αρκεί η παραβίαση των 1220 μον. Σε αυτήν την περίπτωση ο δείκτης θα ξαναδοκιμάσει την ζώνη των ΜΚΟ200 ημ. ίσως και τις 1165 μον.…διαβάστε περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου