Σάββατο, 14 Ιουνίου 2014

FTSE25- ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ. (ΒΑΣ. ΜΑΡΚΑΚΗΣ)

Η αναζωπύρωση των γνωστών γεωπολιτικών εστιών έντασης  και η αρνητική ειδησεογραφία (με αποκορύφωμα την έκθεση του ΔΝΤ), είχαν σαν αποτέλεσμα οι εκτιμήσεις μας , να επαληθευτούν. Η εβδομάδα έκλεισε με σημαντικές απώλειες. 

Στα αξιοσημείωτα από τεχνική άποψη ήταν το γεγονός ότι η ανοδική κίνηση τερμάτισε ακριβώς πάνω στην R1. Την είχαμε επισημάνει εγκαίρως , σαν σημαντική και κρίσιμη αντίσταση. Ίσως μας απασχολήσει ξανά και στο μέλλον.
Στο μέλλον επίσης – εάν επιδεινωθεί ραγδαία το κλίμα στις διεθνείς αγορές- ενδέχεται να μας απασχολήσουν ξανά οι 363-5 μον., προκειμένου να σχηματιστεί ο δεξιός ώμος, ενός ανεστραμμένου H&S. 
Η εμφανέστατη χειραγώγηση των τιμών που παρατηρήθηκε κατά την συνεδρίαση της Τετάρτης , με σκοπό την πλασματική διατήρηση της στήριξης των 423 μον. και η αδυναμία του δείκτη να την υπερκεράσει και πάλι κατά την συνεδρίαση της Πέμπτης , είχαν σαν φυσικό επακόλουθο την κατάρρευση του, κατά την συνεδρίαση της Παρασκευής.
Η παραβίαση των 415 μον. τραυμάτισε την τεχνική εικόνα – καθώς ο δείκτης υποχώρησε χαμηλότερα της αντίστασης του συστήματός μας- όμως η βραχυπρόθεσμη τάση ( σύμφωνα με αυτό) παραμένει ακόμα ανοδική. Θα κινδυνεύσει μόνο σε ενδεχόμενη πτωτική διάσπαση των 405-403 μον.
Για την αποκατάσταση της τραυματισμένης τεχν. εικόνας , απαιτείται η υπέρβαση τουλάχιστον των 415-423 μον. Σε αυτήν την περίπτωση αναμένουμε τον δείκτη να κινηθεί προς τις 436-7 μον. 
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΛΟΜΕΝΟΥΣ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ SHORT
Διατηρήστε την θέση σας για όσο διάστημα ο δείκτης παραμένει χαμηλότερα των 415 μον. Δεν ενέχει κανέναν κίνδυνο. Όμως, θα κινδυνεύσει σοβαρά σε ενδεχόμενη υπέρβαση των 419-423 μον. Σε αυτήν την περίπτωση , η αντίσταση των 429-431 , δεν θ’ αντέξει περισσότερο από μερικές ώρες. Ο δείκτης θα κατευθυνθεί προς τις 436-7 μον.
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ LONG
Διατηρήστε την θέση σας για όσο διάστημα ο δείκτης παραμένει υψηλότερα των 403 μον. Δεν ενέχει κανέναν κίνδυνο. Όμως, θα κινδυνεύσει σοβαρά σε ενδεχόμενη παραβίαση  των 399 μον. (εκθ.ΜΚΟ30ημ) – 396 μον. ( 38,2% του ΕΖ). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου