Σάββατο, 28 Ιουνίου 2014

ΔΤΡ - ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ. (ΒΑΣ. ΜΑΡΚΑΚΗΣ)

Σωρεία αναλύσεων αναφορικά με τις νέες κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών, εν όψει των stress tests από την ΕΚΤ , είχαν σαν αποτέλεσμα την πτωτική διάσπαση της σημαντικής στήριξης των 178 μον. Είναι πολύ πιθανό ο δείκτης να τις ξαναδοκιμάσει (σαν σημαντική αντίσταση πλέον) , όμως έως ότου διευκρινιστούν από επίσημα χείλη οι κεφαλαιακές τους ανάγκες  το φθινόπωρο , θα εξακολουθήσει να ταλαιπωρείται σε ένα περιορισμένο εύρος τιμών, χωρίς να αποκλείονται περιστασιακές …φωτοβολίδες.
Η από διετίας εκτίμησή μας ότι πριν από τον επόμενο ανοδικό κύκλο θα μεσολαβήσει ένας μακροχρόνιος πολυετής πυθμένας ανάλογος με εκείνον της δεκαετίας του ‘90, καθημερινά επιβεβαιώνεται, όπως επίσης επιβεβαιώνεται η εκτίμησή μας ότι η προσδοκία κάποιων ότι ο δείκτης κάποτε θα ανακτήσει ένα μεγάλο μέρος των απωλειών του από τα ιστορικά υψηλά του είναι παντελώς αβάσιμη. Στερείται κάθε λογικής …Κεφαλαιοποιήσεις μεγαλύτερες των 20-25 δις. είναι εντελώς απίθανο να αποκτήσουν οι Ελληνικές τράπεζες ακόμα και αν επιτευχθούν σταθεροί ρυθμοί ανάπτυξης της τάξης του 3-4% Το γεγονός αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα περιθώρια ανόδου του δείκτη για την επόμενη δεκαετία περιορίζονται αυστηρά στις 350-400 μον.  
Ακόμα περισσότερο διαφωνώ με όσους υποστηρίζουν ότι δεν έχουν καταγραφεί τα ιστορικά χαμηλά του Γεν. δείκτη ( και ως εκ τούτου και του τραπεζικού) και αναμένουν νέα ,χαμηλότερα των 85 μον. επίπεδα !!! Πλανώνται πλάνην οικτράν …
Κάθε τραπεζική μετοχή που θα υποχωρεί 30-40% χαμηλότερα της λογιστικής της αξίας θ’ αποτελεί για τον γράφοντα εξαιρετική αγοραστική ευκαιρία με στόχο επίπεδα ίσα ή λίγο υψηλότερα απ’ αυτήν. 
Αρκετοί ίσως παραξενεύτηκαν όταν στις προηγούμενες εβδομαδιαίες αναρτήσεις  παρατήρησαν την δεξιά μπλε κεφαλή βέλους με το ερωτηματικό που στόχευε τις 165 μον. Επρόκειτο για ένα εξαιρετικά πιθανό σενάριο που έτυχε να επαληθευτεί. Η πλησιέστερη σημαντική αντίσταση εντοπίζεται στις 174 μον. 
Αναφορικά με το ημερήσιο γράφημα, η υποχώρηση και παραμονή του δείκτη χαμηλότερα των ΜΚΟ200 ημ. αποτελεί αναμφίβολα αρνητικότατη εξέλιξη. Συγκλίνουν στις 182 μον. γεγονός που το κάνουν απροσπέλαστο. Για παν ενδεχόμενο , φυλάξτε ρευστότητα για τις 154 μον. και μειώστε την έκθεσή σας σε ενδεχόμενη προσέγγιση των προαναφερθέντων αντιστάσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου