Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014

ΔΤΡ- ΑΝΤΕΞΕ –ΕΣΤΩ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ- Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ 178 μον.

Αποτελεί θετικότατη εξέλιξη το γεγονός ότι ο δείκτης αντέδρασε ανοδικά από την κρίσιμη στήριξη των 178 μον., διατηρώντας έτσι βάσιμες τις ελπίδες για επαναπροσέγγιση των τοπικών υψηλών έτους …
Αναφορικά πάντα με το εβδομαδιαίο γράφημα έχουμε να επισημάνουμε ότι μόλις μία μονάδα υψηλότερα , από τις 185,57 μον., διέρχεται η αντίσταση του συστήματός μας και η αμέσως επόμενη εντοπίζεται στις 191 μον. Κρίσιμες στηρίξεις εντοπίζονται στις 177-8 και 174 μον. 
Θετικότατες εξελίξεις έχουμε και στο ημερήσιο γράφημα , καθώς κατά την εκπνοή του φίλτρου χρόνου 3 ημ., ο δείκτης κατάφερε να  υπερκεράσει εκ νέου τους ΜΚΟ200 ημ. και να τους μετατρέψει στις πλησιέστερες στηρίξεις, που κατά πάσα πιθανότητα θα δοκιμαστούν από τις πρώτες ώρες ή ημέρες της νέας εβδομάδας. 
Επανέρχομαι στο παράδειγμα του 1998 αποκλειστικά και μόνο για εκπαιδευτικούς λόγους. Οι σημερινές συνθήκες είναι τέτοιες που αποκλείεται να επαναληφθεί. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι λαμβάνει χώρα μακροχρόνιος σχηματισμός πυθμένα, ανάλογος με εκείνον του ’90 . Θα χρειαστούν πολλά χρόνια για την ανοδική λύση του. . Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι είναι εντελώς απίθανο ο δείκτης να κινηθεί χαμηλότερα του τοπικού βυθού των 85 μον. που κατεγράφη στις 8/4/13. Ίσως να μην  υποχωρήσει ποτέ ξανά χαμηλότερα του τοπικού βυθού των 141 μον. που κατεγράφη στις 19/5/14. Από την άλλη πάλι και οι ανοδικές δυνατότητές του είναι περιορισμένες. Θα αναφερθούμε σε αυτές στην πρώτη ευκαιρία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου