Σάββατο, 31 Μαΐου 2014

FTSE25- ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ( ΒΑΣ. ΜΑΡΚΑΚΗΣ.)

Μ’ ένα hammer , με τεράστια κάτω ουρά, ( όπως και στον Γεν. δείκτη), μας αποχαιρέτησε ο Μάιος. Μας λαχτάρισε πολλές φορές καθώς κατά την διάρκειά του, ο δείκτης διέσπασε πτωτικά κρίσιμες στηρίξεις όπως  του πυθμένα των 363-5 , της στήριξης του συστήματός μας και την κυριότερη, εκείνη της μακροπρόθεσμης γραμμής τάσης S.
Αντέδρασε ανοδικά, μόλις μία μονάδα υψηλότερα από την εξαιρετικά κρίσιμη στήριξη των 340 μον. (38,2% διόρθωση), διασώζοντας στο παρά ένα την μεσο-μακροπρόθεσμη τάση.

 Αναφορικά με το εβδομαδιαίο γράφημα, έχουμε να επισημάνουμε ότι ο δείκτης θα συναντήσει την αντίσταση του συστήματός μας πέριξ των 401 μον. Ενδέχεται να τερματίσει ή να ανακόψει προσωρινά την ανοδική πορεία του, όπως στα παραδείγματα που επισημαίνονται στο γράφημα με μαύρο βέλος.
Η υπέρβαση των 393 μον. αποτελεί μία εξαιρετικά θετική εξέλιξη , αρκεί να μην αποδειχθεί ψευδής ( όπως στο πρόσφατα δημοσιευμένο παράδειγμα (ΘΚ)του S&P500 ). Αν όχι, είναι ζήτημα χρόνου ο δείκτης ν’ απειλήσει και την διακεκαυμένη ζώνη των 405-410 μον.
Προς τους Long :
Για όσο διάστημα ο δείκτης διατηρείται υψηλότερα των 393 μον., η θέση σας δεν ενέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο. Θα κινδυνεύσει όμως σοβαρά σε ενδεχόμενη πτωτική διάσπαση των 385 και 380 μον. 
Προς τους short
Αν έχετε την δυνατότητα ( οικονομική και ψυχική) να διπλασιάσετε την θέση σας σε ενδεχόμενη προσέγγιση των 405-7 μον., ίσως σας δοθεί η ευκαιρία να την κλείσετε (ακόμα και με κέρδη) , πέριξ των 393 μον. Αυστηρό stop loss στις 410 μον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου