Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014

FTSE25- ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ( ΒΑΣ.ΜΑΡΚΑΚΗΣ)

"....η ερχόμενη εβδομάδα θα είναι ισχυρά φορτισμένη από τις αναδιαρθρώσεις των δεικτών κυρίως του MSCI και δευτερευόντως του FTSE. Θυμίζουμε την προσθήκη της Eurobank και στους δύο δείκτες, την διαγραφή των Ελληνικών Πετρελαίων από το δείκτη MSCI, την είσοδο της Βιοχάλκο στο δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης και την διαγραφή των Frigoglass και Σωληνουργία Κορίνθου...."
Ανοδικά κύλησε η εβδομάδα που μας πέρασε , καθώς κατά τον πρώτο γύρο των Δημοτικών εκλογών, δεν επαληθεύτηκαν οι φόβοι ανατροπής των πολιτικών ισορροπιών, που κυριάρχησαν όλο το προηγούμενο διάστημα.
Δεν έχει νόημα η τεχνική προσέγγιση της αγοράς καθώς η ετυμηγορία της κάλπης θα καθορίσει για αρκετό χρονικό διάστημα την τάση. Γι’ αυτό θα περιοριστούμε στην περιγραφή των κρίσιμων στηρίξεων - αντιστάσεων  και στην επισήμανση σημαντικών τεχνικών γεγονότων.
Μας λαχτάρισε η πτωτική διάσπαση της μακροπρόθεσμης γραμμής τάσης S. Ευτυχώς αποδείχθηκε προσωρινή, καθώς στην αντίθετη περίπτωση θα σηματοδοτούσε την δραματική επιδείνωση της τεχν. εικόνας.
Θετικό επίσης το γεγονός ότι έμεινε ανέπαφη η εστία των 340 μον. (38,2% του συνολικού ανοδικού κύματος από τις 168 στις 445 μον.). Συνήθως σε αυτό τερματίζουν οι μεγάλες (ποσοτικά) αλλά βραχυπρόθεσμες διορθώσεις. Διατηρεί βάσιμες τις ελπίδες για κατάκτηση ακόμα και νέων υψηλών , κατά τους επόμενους μήνες.
Στις 380-381 μον. εντοπίζεται η επόμενη σημαντική αντίσταση. (Αντιστοιχεί στο 23,6% του προαναφερόμενου συνολικού ανοδικού κύματος, το οποίο συμπίπτει με το 38,2% του πτωτικού από τις 445 στις 341 μον.) Η αμέσως επόμενη αντίσταση, οριοθετείται από την διαγώνιο γραμμή R2. Ενδεχόμενη υπέρβασή τους θα βελτιώσει σημαντικά την τεχν. εικόνα και θα επιταχύνει την ανοδική ορμή.
Θετική εξέλιξη η υπέρβαση της αντίστασης των 366-370 μον.( μετατρέπεται πλέον στην πλησιέστερη στήριξη) και εκείνης του συστήματός μας ( κίτρινο βέλος).
Για την ουσιαστική βελτίωση όμως της τεχν. εικόνας απαιτείται η υπέρβαση και κυρίως η διατήρηση του δείκτη υψηλότερα των ΜΚΟ200 ημ. που συμπτωματικά διέρχονται και αυτοί από τις 381 μον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου