Σάββατο, 10 Μαΐου 2014

FTSE25- ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ. Μέρος 1ον (ΒΑΣ. ΜΑΡΚΑΚΗΣ)

Κατά την εβδομάδα που πέρασε, από την μια η πολιτική αβεβαιότητα εν όψει των εκλογών και από την άλλη η τεράστια αφαίμαξη της ρευστότητας λόγω των αλλεπάλληλων ΑΜΚ των τραπεζών και των ομολογιακών εκδόσεων, είχαν σαν αποτέλεσμα την κατακόρυφη μείωση της διάθεσης  ανάληψης ρίσκου, με αντίκτυπο στον δείκτη που κατέγραψε μεγάλες απώλειες.
Η σημαντικότατη στήριξη των 380 μον.(23,6% διόρθωση της συνολικής ανοδικής κίνησης του δείκτη από τις 168 στις 445 μον.)  απειλείται για τρίτη ( και φαρμακερή ?) φορά.  Ενδεχόμενη έγκυρη πτωτική διάσπασή της θ’ αποτελέσει αρνητικότατη εξέλιξη , θα ενεργοποιήσει stop losses , γεγονός που θα επιταχύνει την ορμή της πτώσης.
Αναφορικά με το μηνιαίο γράφημα , δεν εντοπίζονται στηρίξεις πριν από την ζώνη 366-361 , απ’ όπου σημειωτέον διέρχεται και η στήριξη του συστήματός μας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την μεσο-μακροπρόθεσμη τάση. 

Αναφορικά με το εβδομαδιαίο γράφημα , η πτωτική διάσπαση της R2 επιδείνωσε την τεχν. εικόνα. Μετατρέπεται πλέον στην πλησιέστερη αντίσταση που κατά πάσα πιθανότητα θα δοκιμάσει ο δείκτης κατά τις πρώτες συνεδριάσεις ( ίσως και ώρες) της νέας εβδομάδας.
 Η πλησιέστερη στήριξη οριοθετείται από την διαγώνιο γραμμή S1 ( ενώνει τους τοπικούς βυθούς των 366 και 363 μον.) και η αμέσως επόμενη η ζώνη των προαναφερόμενων βυθών.
Για την ουσιαστική βελτίωση της τεχν. εικόνας , δεν αρκεί η υπέρβαση της σημαντικότατης αντίστασης της τοπικής κορυφής των 407 μον. ( αν και ακόμα και αυτό το σενάριο φαντάζει μάλλον απίθανο). Απαιτείται η υπέρβαση τουλάχιστον των 413 μον. απ’ όπου διέρχεται η αντίσταση του συστήματός μας και το ποσοστό διόρθωσης 50% του πτωτικού και στην συνέχεια η υπέρβαση της R1 ( σενάριο που δεν φαντάζει, αλλά είναι απίθανο μέχρι και τις εκλογές). 
Μιας και μιλάμε για σενάρια, πολύ φοβάμαι πλέον ότι ενδέχεται να  επαληθευτεί και εκείνο το από 8/3  της KASSANDRA με τίτλο « Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ» 
Αναφορικά με το ημερήσιο γράφημα, η πτωτική διάσπαση της Ρ2 ( κάτω όριο πιθανολογούμενου σχηματισμού bearish pennant ) επιδείνωσε σημαντικά την τεχν. εικόνα. Σημειωτέον ότι από εκεί ( 383 μον.) διέρχεται και ο εκθ.ΜΚΟ200 ημ. Αν δεν ακυρωθεί ο σχηματισμός, η τιμή στόχος του  είναι σε πολύ-πολύ χαμηλά επίπεδα…Για την ακύρωσή του απαιτείται τουλάχιστον η υπέρβαση του άνω ορίου του, δηλ. της Ρ1. 
Κατά τις πρώτες συνεδριάσεις της νέας εβδομάδας είναι εξαιρετικά πιθανό να λάβει χώρα μια απελπισμένη προσπάθεια του δείκτη ν’ ακυρώσει ή να επιβεβαιώσει τον σχηματισμό (retest). Αναμένουμε δηλ. μία ανοδική αντίδραση τουλάχιστον μέχρι την Ρ2 , ενδεχομένως και ένα pullback μέχρι την στήριξη του συστήματός μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου